Auberginepakketjes

  • Keto snacks & bijgerechten
  • 68 calorieën | 3,1 gram eiwit | 4,8 gram vet | 3,6 gram koolhydraten

Bovenstaande voedingswaarde is per pakketje, berekend op 6 pakketjes. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.

Auberginepakketjes

Bij aubergine denk je vast niet aan gevulde pakketjes hé?!
Ik kan je vertellen, dit is echt zo lekker, nadat je dit geproefd hebt is dit waarschijnlijk het eerste waar je aan zult denken als je aubergine hoort! 😋

De smaken van dit gerecht vullen elkaar zo ontzettend goed aan, het is werkelijk echt een verwennerij! Dit gerecht staat bij mij in de zomerperiode vaak als maaltijd op het menu, maar het is ook heerlijk als tussendoortje of als bijgerecht (i.p.v. een salade bijvoorbeeld).

Keto recepten voor een Keto dieet

De ingrediënten

Voor ca. 6 pakketjes

  • 3 aubergines (over de lengte in dunne plakken gesneden)
  • 2 tomaten (in middelgrote plakken gesneden)
  • 2 bollen mozzarella (in middelgrote plakken gesneden)
  • verse basilicumblaadjes
  • een flinke hoeveelheid zout (om de aubergine mee te bestrooien)
  • peper (hoeveelheid naar smaak)
  • milde olijfolie (om de aubergine mee te bestrijken en te grillen)
  • optioneel: een paar drupjes pesto

 

De bereiding

Bestrooi de plakken aubergine met een goede hoeveelheid zout en laat ca. 10 minuten staan, zodat het vocht eruit kan trekken.

Dep de aubergine droog met een stukje keukenpapier, bestrijk met een beetje olijfolie en bak in een grillpan aan, tot deze een mooi patroon hebben en zacht genoeg zijn om te kunnen vouwen. Leg de plakken even apart op een bord.

Kruid de tomaten en de mozzarella met peper en zout naar smaak. Leg 2 plakjes aubergine kruislings op elkaar en leg in het midden een plakje mozzarella, met daar bovenop een plakje tomaat (en, indien gewenst, een drupje pesto).

Vouw de overlappende stroken aubergine dicht (zodat het een pakketje vormt), leg hier een blaadje basilicum op en zet vast met een prikkertje.

Serveertip: Serveer de pakketjes koud of op kamertemperatuur.

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form