Keto recepten

Gezonde en lekkere keto recepten voor iedereen

Ben je op zoek naar keto recepten, omdat je het keto dieet volgt of omdat je graag met het dieet wil beginnen? Dan is Xandra’s Keto Kitchen ‘the place to be’! Omdat je tijdens een ketogeen dieet nog nauwelijks koolhydraten eet, haalt je lichaam zijn energie voornamelijk uit vetten. Dus als je gezond en lekker wilt eten, en je je daarbij aan het keto dieet wilt houden, kun je waarschijnlijk wel wat handige en lekkere keto recepten gebruiken. Al was het maar om er inspiratie mee op te doen. Op deze pagina informeert Xandra’s Keto Kitchen je uitgebreid over keto eten en smakelijke keto dieet recepten. Lees meer.

Ketogeen eten

Ketogeen eten kan echt ontzettend lekker zijn! Heel veel mensen denken (helaas) nog steeds dat je met al die beperkingen in eten, met bijvoorbeeld zo weinig koolhydraten, uitsluitend heel eenzijdig en saai kunt eten. Maar niets is minder waar! Je kunt echt onwijs veel heerlijke keto gerechten bereiden en genieten van de heerlijkste keto recepten die over het algemeen ook helemaal niet moeilijk te bereiden zijn. We vertellen je hier meer over:

 • Keto ontbijt
 • Keto lunch
 • Keto maaltijden (Keto diner)
 • Keto brood recepten
 • Vegetarische keto recepten
 • Keto hapjes

Keto om mee te beginnen

Wanneer je start met het keto dieet, kan het zijn dat je lichaam aanvankelijk wat moeite heeft met het omschakelen van suikerverbranding (uit koolhydraten) naar vetverbranding. Het dieet volgen is dus in de eerste dagen even wennen. Je bent gewend om veel energie uit je voeding te halen. Je hebt namelijk zeer lang een systeem in stand gehouden waarbij je vooral veel koolhydraten verbruikte. En was de voorraad energie uit koolhydraten op? Dan gaf je lichaam je een seintje van ‘honger!’. Je zult merken dat met het volgen van het keto dieet je veel minder honger hebt en daarnaast ook veel minder behoefte hebt aan suikerrijke en zoete voeding. Die ingrediënten kom je in keto recepten dan ook eigenlijk vrijwel niet tegen.

Wat zit er in de meeste keto recepten?

Wat betreft keto kun je in het overvloedige aanbod recepten wel spreken van een volwaardige ‘keuken’. Er is een zeer uitgebreide keuze aan ketogene ontbijt-, lunch-, diner-, snack- en dessertrecepten. De recepten bevatten meer vet dan eiwit en zijn zeer laag in koolhydraten. Dit maakt deze recepten geschikt voor het optimaal kunnen volgen van een ketogeen dieet. Bij een ketogeen levensstijl bestaat jouw voeding voor 70% uit vetten, 25% eiwitten en maar 5% koolhydraten. Uiteraard is bij alle recepten, naast de voedingswaarde, ook gelet op de smaak. En die laat niets te wensen over. Wat eet je zoal op een dag?

BEKIJK ONZE ARTIKELEN OVER KETO

Keto ontbijt recepten

Met keto eten begin je nadat de wekker is gegaan met een lekker keto ontbijt (tenzij je aan intermittent fasting doet). Wat ga je dan eten? Het belangrijkste is dat het bij keto ontbijtrecepten vooral draait om de vetten. Bij voorkeur dient het liefst 70%  van je voeding per dag uit vetten te bestaan. Dan blijft er 25% over voor proteïne en eiwitten. En slechts 5% voor koolhydraten (voornamelijk uit groenten en eventueel een beetje fruit). Met goede keto recepten voor het ontbijt krijg je dus vooral veel goede vetten binnen, blijf je mooi in ketose en kun je de dag vrolijk en energiek beginnen. Een goed begin is het halve werk, nietwaar?

Keto lunch

Omdat je bij een keto dieet veel vetten mag eten, zal het je niet verwonderen dat ook je keto lunch relatief veel vetten en weinig koolhydraten bevat. Ook is het belangrijk dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt, omdat het een verzadigd gevoel geeft. Als je je eenmaal realiseert wat je allemaal mag eten tijdens het keto dieet, zal lekker en zorgeloos lunchen je een stuk makkelijker afgaan. Er zijn wat dat betreft vele keto lunch recepten die je de hele dag voldoende energie geven. Er zijn heerlijke keto lunch recepten te vinden. Bij veel van deze recepten is rekening gehouden met het feit dat je druk kunt zijn overdag en daar energie voor nodig hebt. En als je je lunch keto-vriendelijk wilt houden (ook tijdens je werk), wil je het liefst recepten vinden die je voldoende verzadigen om het eten van snacks zoveel mogelijk over te slaan. In veel voedzame keto lunch recepten kom je vaak ei als ingrediënt tegen. Voor mensen die ei niet zo lekker vinden, zijn er net zo goed heel veel lunch recepten te vinden waar geen ei in zit.

Keto brood recepten

In een koolhydraatarm keto dieet is het eten van regulier brood, zoals je dat vroeger gewend was, geen optie meer; hoe lekker je brood ook vindt of vond. Wat is dan wel toegestaan? In de koolhydraatarme brood alternatieven die je bij de bakker of supermarkt kunt kopen, zitten vaak nog te veel koolhydraten. Dat is echt jammer voor wie enorm kon genieten van een lekker belegd broodje bij het ontbijt of bij de lunch. Zeker als je niet zoveel tijd hebt om iets te koken of voor te bereiden. Gelukkig is er een alternatief in de vorm van keto brood met veel gezonde ingrediënten, zoals lijnzaad, zonnebloempitten en noten. Je kunt keto brood heel goed zelf maken. Ben je op zoek naar lekkere en voedzame keto brood recepten? Dan ben je bij Xandra’s keto kitchen aan het juiste adres! Het kan zomaar zijn dat je keto brood meer gaat waarderen dan het brood dat je vroeger at.

Keto maaltijden

Keto diner recepten, of keto recepten voor avondeten, zijn uiteraard speciaal samengesteld voor het ketogeen dieet. Dus ook de keto maaltijden bevatten veel vetten, zijn gemiddeld in de hoeveelheid eiwitten en arm in de koolhydraten. Waaruit bestaan keto maaltijd recepten? Hieronder vind je een basisoverzicht van de voedingsmiddelen en producten die je in de keto recepten zult aantreffen:

 • Dierlijke vetten: onbewerkt vlees en vis bevatten weinig koolhydraten, veel vetten en zijn daarom keto-vriendelijk. Goede voorbeelden zijn biefstuk, gehakt, spek, ham, kip, eend, zalm en makreel.
 • Natuurlijke vetten: aanbevolen verzadigde vetten binnen het ketogeen dieet zijn bijvoorbeeld extra virgin olijfolie, avocado’s, kokosolie, boter en room.
 • Groente en fruit: vooral groene bladgroenten en bloemkool, broccoli, paprika en sperziebonen zijn zeer geschikt voor een ketogeen dieet. Maar er is nog veel meer mogelijk. Bekijk hier handige lijsten met alle groente- en fruitsoorten die allemaal geschikt zijn in het keto dieet.
 • Zuivelproducten: je hebt vetten nodig die je brandstof geven. Eet daarom vooral volvette zuivelproducten, zoals Griekse yoghurt, mayonaise, cottage cheese, roomkaas, mozzarella etc…
 • Noten en zaden: noten kunnen een geweldige bron van vetten zijn. Maar let op: ze kunnen te veel koolhydraten bevatten. Vette noten met een gemiddelde hoeveelheid koolhydraten zijn macademia’s, walnoten, amandelen, hazelnoten, paranoten en pecannoten.

Ben je op zoek naar vegetarische keto recepten? Die zijn er uiteraard ook meer dan voldoende. Hierin zul je dan uiteraard geen vlees aantreffen.

Keto recepten: lekker en gezond voor iedereen

Als je op zoek bent naar heerlijke keto recepten voor ontbijt, lunch of avondeten, biedt Xandra’s keto Kitchen je een grote variëteit aan recepten die het voor iedereen mogelijk maken om heerlijk te kunnen genieten van een keto levensstijl. Op onze website vind je een aantal openbare keto recepten. Maar we hebben ook een speciale keto kookboeken voor je gemaakt. Ben je benieuwd welke keto kookboeken er allemaal zijn van Xandra’s Keto Kitchen? En natuurlijk ook naar wat voor lekkere keto recepten erin staan? Bekijk dan het complete aanbod in de webshop!

GRATIS VERRASSINGEN IN JE MAILBOX?

Meld je gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form