Koolhydraatarme recepten

Gezonde en lekkere koolhydraatarme recepten voor iedereen

Zoek je gezonde en lekkere koolhydraatarme recepten, omdat je bijvoorbeeld een keto dieet volgt of omdat je graag met het keto dieet wil gaan starten? Dan kun je je hart ophalen in Xandra’s Keto Kitchen. Dat is een walhalla voor de liefhebber van koolhydraatarm eten en recepten. Als je koolhydraatarm eet, moet je lichaam zijn energie voornamelijk uit vetten halen. Dus als je zowel lekker als gezond wil eten, kun je je letterlijk voeden met recepten die koolhydraatarm zijn uit de keto keuken. In Xandra’s Keto Kitchen vind je ongetwijfeld handige en lekkere koolhydraatarme recepten en eettips waarbij het water je uit de mond loopt. Ook doe je er ongetwijfeld veel inspiratie op met recepten die koolhydraatarm zijn. Lees hieronder meer over lekkere koolhydraatarme recepten voor het hele gezin.
Lees meer.

Starten met koolhydraatarm eten

Wist je dat koolhydraatarm eten ontzettend lekker kan zijn? Heel veel mensen denken (helaas) nog altijd dat je met al die beperkingen in eten met zo weinig mogelijk koolhydraten, alleen maar zeer eenzijdig en niet echt gezond kunt eten. Het tegendeel is waar! Je kunt echt onwijs veel heerlijke koolhydraatarme gerechten bereiden en genieten van de heerlijkste recepten die door de bank genomen niet echt lastig te bereiden zijn. Je leest hier meer over:

 • Koolhydraatarm ontbijt
 • Koolhydraatarme lunch
 • Koolhydraatarm avondeten
 • Koolhydraatarm eten recepten
 • Koolhydraatarme hapjes
 • Koolhydraatarme brood recepten
 • Koolhydraatarme vegetarische keto recepten

Starten met koolhydraatarm eten

Als je overstapt van ‘gewoon’ eten naar koolhydraatarm eten, kan je lichaam daar aanvankelijk wat moeite mee hebben. Je lijf moet namelijk omschakelen van suiker verbranden (uit de koolhydraten) voor energie naar vet verbranden. Koolhydraatarm eten kan dus een paar dagen wennen zijn. Je hebt namelijk behoorlijk lang een systeem in stand gehouden waarbij je vooral veel koolhydraten (suiker) verbrandde om energie te krijgen. Je lichaam gaf dan een seintje ‘honger!’ als de energie uit suikers op was. Je zult merken dat je met het volgen van het koolhydraatarm dieet uiteindelijk veel minder honger hebt en daarnaast ook veel minder behoefte hebt aan suikerrijke en zoete voeding. Die ingrediënten kom je in koolhydraatarme recepten dan ook eigenlijk niet tegen. Er zijn wel zoete recepten, we hebben bij Xandra’s keto Kitchen zelfs een speciale snoepgoed special met maar liefst 101 ketogeen snoepgoed recepten! Maar die zijn uiteraard zonder het gebruik van suiker en enkel met koolhydraatarme ingrediënten.

BEKIJK ONZE ARTIKELEN OVER KETO

Wat zit er in de meeste koolhydraatarme recepten?

Als het over koolhydraatarm eten gaat, kun je hier wel spreken over een volwaardige ‘keuken’ als je ziet hoeveel recepten er te vinden zijn. We bieden een zeer uitgebreid aanbod koolhydraatarme ontbijt-, lunch-, diner-, snack- en dessertrecepten. De recepten bevatten meer vet dan eiwit en zijn dus zeer laag in het aantal koolhydraten. Dit maakt deze recepten geschikt voor het volgen van bijvoorbeeld een ketogeen dieet. Hierbij bestaat de voeding voor 70% uit vetten, 25% eiwitten en slechts 5% koolhydraten. Uiteraard hebben we bij alle koolhydraatarme recepten, naast de voedingswaarde, ook gelet op hoe het smaakt. Want eten moet wel gewoon lekker zijn! Wat kun je zoal op een dag eten als het koolhydraatarm moet zijn?

Koolhydraatarme ontbijt recepten

Als je koolhydraatarm wil ontbijten, start je de dag uiteraard met een koolhydraatarm ontbijt. Maar wat eet je dan eigenlijk? Als het om energie krijgen uit voedsel gaat, draait het bij een koolhydraatarm ontbijt vooral om de hoeveelheid vetten die je binnenkrijgt. Als je bijvoorbeeld 70% vetten binnenkrijgt bij je ontbijt, dan blijft er 25% over voor proteïne (eiwitten). En dan is er nog slechts ruimte over voor 5% koolhydraten die bij voorkeur uit groenten en, eventueel een beetje, rood fruit komen. Met goede koolhydraatarme ontbijtrecepten krijg je gegarandeerd veel goede vetten binnen en kun je je dag vrolijk en energiek starten.

Koolhydraatarme brood recepten

In een koolhydraatarm dieet is het eten van ‘gewoon’ brood, zoals je dat altijd gewend was, uit den boze. En pas ook op: in de koolhydraatarme brood alternatieven die je bij de bakker of supermarkt kunt kopen, zitten vaak nog veel te veel koolhydraten. Super jammer voor wie halsreikend kon uitkijken naar een lekker broodje bij het ontbijt of bij de lunch. Zeker als je niet zoveel tijd hebt om iets te koken of voor te bereiden. Gelukkig is er een koolhydraatarm alternatief in de vorm van keto brood dat veel gezonde ingrediënten bevat, zoals lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten en noten. Keto brood kan iedereen prima zelf maken, het is echt ontzettend simpel! Lekkere en voedzame keto brood recepten vind je bij Xandra’s Keto Kitchen. En geloof het of niet: het kan zelfs zomaar gebeuren dat je het koolhydraatarme brood nog meer gaat waarderen dan het brood van vroeger!

Koolhydraatarm avondeten

Koolhydraatarme recepten voor avondeten zijn uiteraard speciaal samengesteld voor een koolhydraatarm dieet. Dus ook deze koolhydraatarme recepten bevatten veel vetten, zijn gemiddeld in de hoeveelheid eiwitten en dus zeer arm in de hoeveelheid koolhydraten. Waaruit bestaan koolhydraatarme maaltijd recepten doorgaans? Hieronder vind je een basisoverzicht van de voedingsmiddelen en producten die je in deze recepten zult aantreffen:

 • Dierlijke vetten: onbewerkt vlees en vis bevatten maar weinig (tot zelfs helemaal geen) koolhydraten, hebben veel vetten en zijn vooral zeer koolhydraatarm. Goede voorbeelden van koolhydraatarm vlees zijn, biefstuk, gehakt, spek, ham, kip, eend, zalm en makreel.
 • Natuurlijke vetten: aanbevolen verzadigde vetten binnen een koolhydraatarm dieet zijn bijvoorbeeld extra vierge olijfolie, avocado’s, kokosolie, noten, boter, mayonaise en room.
 • Groente en fruit: vooral groene bladgroenten en bloemkool, broccoli, (groene) paprika, courgette en sperziebonen zijn zeer geschikt voor een koolhydraatarm dieet. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Bekijk hiervoor onze handige lijsten met alle groente- en fruitsoorten die geschikt zijn in het koolhydraatarm dieet.
 • Zuivelproducten: je hebt vetten nodig die je brandstof geven om in beweging te blijven. Eet daarom vooral volvette zuivelproducten, zoals Griekse yoghurt, cottage cheese, roomkaas, mozzarella etc.
 • Noten en zaden: noten en zaden kunnen een belangrijke bron van vetten zijn. Maar pas bij het eten hiervan wel op: ze kunnen ook (te) veel koolhydraten bevatten en ze tikken behoorlijk snel aan in het aantal calorieën. Vette noten met een gemiddelde hoeveelheid koolhydraten zijn bijvoorbeeld macademia’s, walnoten, amandelen, hazelnoten, paranoten en pecannoten.

Ben je op zoek naar lekkere en voedzame vegetarische koolhydraatarme recepten? Die zijn er uiteraard ook meer dan voldoende. En die zijn vanzelfsprekend ook allemaal zonder vlees!

Koolhydraatarme recepten: lekker en gezond voor iedereen!

Als je op zoek bent naar eerlijke en heerlijke, al dan niet vegetarische, koolhydraatarme recepten voor ontbijt, lunch of avondeten, dan biedt Xandra’s Keto Kitchen je een grote variëteit aan recepten die het voor iedereen mogelijk maken om heerlijk te kunnen genieten van lekker eten zonder (te) veel koolhydraten. Op onze website vind je een aantal openbare recepten met weinig tot geen koolhydraten. Maar we hebben ook een aantal speciale kookboeken voor je gemaakt met koolhydraatarme recepten. Ben je benieuwd welke kookboeken er allemaal zijn van Xandra’s Keto Kitchen? En natuurlijk ook naar wat voor lekkere recepten erin staan? Bekijk dan het complete aanbod in onze webshop!

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form