Xandra’s verhaal

Hoi ik ben Xandra, welkom op mijn website

Hier even in het kort; wie ik ben en waarom ben ik hiermee begonnen.

Ik heb altijd een gemiddeld gewicht gehad, tot ik van een actieve baan naar een kantoorbaan ging. Langzaam maar zeker kwamen de kilo’s erbij, op mijn zwaarst woog ik zelfs iets meer dan 80 KG. Met een lengte van 1.74 is dat wel te zwaar en niet echt gezond.

Ik probeerde van alles. Denk aan diëten, 3 tot 4 avonden per week in de sportschool, etc… Ik dacht toch echt dat ik gezond at, dus ik snapte maar niet hoe het kon, dat ik steeds maar zwaarder bleef worden. Tot ik mij meer ging verdiepen in wat is nou echt gezonde voeding?

Ik kwam er achter, dat de dingen waarvan ik dacht dat het gezond was (of in ieder geval niet zo slecht), eigenlijk helemaal niet zo goed en gezond voor mij waren… Ik snoepte vrijwel nooit, we bestelden af en toe wel eens een frietje of een pizza, maar in de basis aten we aardappels, vlees en groente (of rijst en pasta), als ontbijt/lunch vaak brood en als tussendoortje nam ik één tot 2 stuks fruit en af en toe wel eens iets van een rijstwafel of cracker. Geen bijzonder grote hoeveelheden, maar gewoon normale porties. Tenminste, dat dacht ik… Ik hield de richtlijnen van het voedingscentrum aan (qua aangeraden hoeveelheid groente en fruit) en ik at niet meer dan dat de mensen in mijn omgeving deden.  Toch ging er iets mis, want ik bleef maar aankomen…

Toen ik mij meer ging verdiepen in wat nu daadwerkelijk de impact van alle verschillende etenswaren en voedingsstoffen is, toen ging er een wereld voor mij open. Ik ging verder kijken dan de standaard adviezen wat je volgens onder andere het voedingscentrum nodig zou hebben. Ik ging kijken naar de waarom achter alles en kijken naar wat het precies in je lichaam doet. Ik kan je zeggen, ik was echt verbaasd en in shock van de adviezen die er gegeven worden. Volgens de adviezen was ik echt goed bezig qua voeding, maar in de werkelijkheid is zo’n manier van eten alles behalve goed/gezond voor een mens. Ik besloot dus ook om mijn eigen plan te gaan trekken, waarbij ik mijn voedingspatroon en mijn beeld van gezonde voeding volledig heb omgegooid.

Inmiddels ben ik ruim 20KG afgevallen, kijk eens naar die verschillen… Ik schrik er zelf nog steeds van. Ik zit letterlijk en figuurlijk echt zo veel beter in mijn vel!

En dit zonder te sporten! Sporten kan zeker goed voor je zijn en ik ben mij echt wel bewust van de voordelen die het met zich mee brengt en dat je daarmee mogelijk sneller je doel bereikt… Maar ik heb echt geen plezier in sporten, dus ik ben heel erg blij, dat ik geleerd heb, dat het ook heel erg goed mogelijk is om hoofdzakelijk met voeding, toch je droompostuur te bereiken! 😉

De enige 2 dingen die ik heb veranderd, zijn mijn voeding en ik ben meer gaan lopen (denk aan lopend boodschappen doen, in de pauze lopen, lopend naar vrienden i.p.v. met de fiets of auto, etc.).

Ik doe niet meer aan diëten, ik heb niet het gevoel dat ik continu dingen moet laten die ik oh zo lekker vind. Ik heb (gewoon) blijvend mijn voedingspatroon aangepast.

Door de loop van de tijd heen heb ik mij veel verdiept in verschillende leefstijlen, m.b.t. voeding. Daardoor ben ik inmiddels ervaringsdeskundige in meerdere leefstijlen.
ketogeen
IF
– koolhydraatarm
– koolhydraat beperkt

En natuurlijk neem ik af en toe nog een frietje of bestel ik een pizza (het is een leefstijl, geen dieet 😉 ) , maar ik merk dat ik veel meer geniet van gezonde voeding en dat ik mij daar echt heel veel lekkerder en beter door voel. Mijn smaak is ook echt veranderd (door gewenning), de meeste ongezonde dingen die ik voorheen erg lekker vond, vind ik nu vaak niet eens meer lekker.

Ik ben veel gaan experimenteren met het omtoveren van ongezonde recepten naar gezonde recepten, want laten we eerlijk zijn; goed eten en af en toe snoepen is gewoon heerlijk! 😉 In mijn kookboeken tref je alles wat je nodig hebt, om volop te kunnen genieten van al het eerlijke eten. Want ketogeen eten is echt verrukkelijk!

 

 

Hier onder vind je een aantal persoonlijke verhalen

Over Xandra

Het verhaal van de start van Xandra’s Keto Kitchen

Keto recepten voor een Keto dieet

Het verhaal van onze unieke band als broers en zussen

Keto recepten voor een Keto dieet

Het verhaal van mijn broer, die er bijna niet meer was geweest

Keto recepten voor een Keto dieet

Het verhaal van fysieke tegenslagen

Keto recepten voor een Keto dieet

Het verhaal van een alcoholistische vader

Keto recepten voor een Keto dieet

Van loondienst naar een eigen bedrijf


Wat anderen ervaren

Laat je inspireren

Lees hier de succes verhalen van enthousiaste fans m.b.t. hun ketogeen levensstijl.

Het verhaal van Mandy

Zie andere succes verhalen

Het verhaal van Brigitte

Ons keto avontuur… Keto, da’s iets zonder fruit met veel eieren. En dus totaal niet voor ons, want als groot…

Het verhaal van Veerle

Zie andere succes verhalen

Het verhaal van Nathalie

De strijd met de weegschaal en niet blij zijn met hoe je eruitziet, ik denk dat velen van ons dit…

Het verhaal van Madelon

Bijna onmerkbaar ga je van maat 40 naar 42 ... en dan… oh 44 hebben ze ook. En daarna: jeetje...

Het verhaal van Nienke

Voordat ik in aanraking kwam met koolhydraatarm eten Ik ben altijd al een beetje mollig kind geweest, nooit heel slank....

Het verhaal van Fred

Ik ben nou z'n 2,5 jaar bezig met ketogeen eten en het bevalt me prima! Ik voel me veel fitter...

Het verhaal van Louis

Mijn ervaring met een keto levensstijl. Zoals sommige van jullie weten ben ik de grote broer van Xandra en mag...

Het verhaal van Jolanda

Hoe ik begonnen ben met deze levensstijl en wat het met mij doet. Ik ben Jolanda, 59 jaar. Getrouwd en...

Het verhaal van Janke

Het voelt een beetje eng om zoveel persoonlijks op internet te zetten, maar ik geloof dat het mensen kan helpen...

BEKIJK ONZE ARTIKELEN OVER KETO

MAILBOX-SURPRISE

✔10 keto recepten direct na aanmelding
✔een keto mini cursus
✔een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week

Meld je snel gratis aan!

Subscription Form