Het verhaal van Brigitte

Ons keto avontuur…

Keto, da’s iets zonder fruit met veel eieren. En dus totaal niet voor ons, want als groot fan van Anthony Williams leerde ik dat je niet zonder fruit moet willen, maar wel zonder eieren en dat is dus ook hoe ik al een aantal jaar leefde.

Totdat…
Ik een boeiende lezing bijwoonde waar Xandra op heldere wijze uitlegt wat het betekend voor je lichaam om op suikers te “lopen” en wat voor verandering het teweeg kan brengen wanneer je overschakelt en in “Ketose” gaat. Ik vond het interessant, maar nog niet interessant genoeg om meteen een gat in de lucht te springen. Want jeetje, zeg nou zelf, geen chips meer, geen koekjes, geen frietjes… dat is wel heel veel gevraagd!

Het universum dacht er blijkbaar anders over

Amper 2 dagen na de lezing kreeg ik bij mijn bioresonantie arts te horen dat ik een Candida infectie in mijn darmen heb en weet je wat het advies was? Volledig suikervrij gedurende 8 weken!

Ok, ik begrijp het, er dient iets te veranderen, maar hoe dan?
Meteen dacht ik weer aan de fascinerende lezing van Xandra en ik besloot dan ook om de kookboeken aan te schaffen en er gewoon “voor te gaan”.

Het roer gaat om

In overleg met mijn gezin besloten we om het gedurende 8 weken samen te doen, dus alles wat ik eet, eten zij ook en alles wat ik niet eet, eten zij ook niet.
We zijn onszelf tegen gekomen, en ik begrijp nu ook wat de ketogriep betekend. Pas toen ik er middenin zat las ik dat het verstandig kan zijn om stap voor stap over te stappen, maar dat hebben wij niet gedaan, we zijn cold turkey overgestapt, met als resultaat dat ik moe was, ik kan niet vertellen hoe moe ik was, vooral in mijn benen, alsof er lood in zat.
Daar moeten we doorheen, dat begreep ik, dus dat doen we ook en ik moet toegeven dat het elke dag een beetje beter gaat.

We merken de verandering

We zijn nu ruim 2 weken onderweg en ik had nooit durven geloven dat ik me, ondanks de vermoeidheid die nog aanwezig is, zoveel beter zou voelen!

Ik ga eerlijk met jullie zijn, ik had gasvorming, héél veel gasvorming. Soms bijna elke minuut wel een ontlading. Van zodra ik wakker werd tot ik in mijn bed lag om te gaan slapen. En vaak een opgeblazen gevoel met heel veel krampen in mijn buik.

Nu, na ruim 2 weken is mijn gasvorming aanzienlijk verminderd, ik denk dat ik nu als het veel is elke 2 uur een windje laat en dan is het oprecht een windje ipv een althoorn.

Ik heb totaal geen honger tussendoor en ook mijn man is verbaasd. Daar waar hij niet zonder zijn boterhammen kon, om 7 uur, 10 uur, 12 uur eet hij nu 1 sneetje ketobrood om 7.30 uur en wederom een broodje rond 12.30 uur en heeft geen behoefte om tussendoor iets te moeten eten.

De gerechten uit de boeken zijn stuk voor stuk pareltjes en werkelijk zó lekker dat je het eenvoudig tijdens een familiediner op tafel kunt zetten! Ons absolute favoriet uit de boeken is de ontbijtkoek. Deze bakken we om de paar dagen, zodat we tussendoor of s’avonds toch iets kunnen nemen, zonder dat we meteen een koolhydratenbom naar binnen werken.

Nog een mooie bijkomstigheid

Het nieuwe eetpatroon brengt ook een ander boodschappenpatroon met zich mee en jeetje wat ben ik daar dankbaar voor. We halen nu bijna alles wat we eten bij de groenteboer en de slager en voor de amandelmeel en dat soort dingen plaats ik eenvoudig een online bestelling.

Afvallen lukt weer

Mijn man is al 5 kilo afgevallen, dat is wat hij ook graag wilde, want er was sprake van overgewicht. Ikzelf ben ongeveer 3 kilo kwijt en ook daar ben ik blij mee, vooral omdat het hoofdzakelijk het opgeblazen rond mijn buik is wat ik kwijt ben.

Mijn enige valkuil

Het enige wat ik lastig vind is dat ik niet meer op vrijdag frietjes kan eten en chipjes in de avond, maar we gaan de gourgettechipjes uitproberen en de bloemkoolfrietjes.

Ik ben om!

Daar waar ik totaal negatief tegenover Keto stond, ben ik erg enthousiast geworden en dat komt voornamelijk door Xandra. Behalve haar lezing is haar website en de social media een schat vol waardevolle informatie en helpt ze je door al je vragen al op voorhand in een blog beantwoord te hebben, je hoeft het enkel maar op te zoeken. En kun je iets niet vinden? Stuur een berichtje of stel je vraag in de Facebookgroep en er wordt met je meegedacht, zo fijn!

Ja, wij gaan er mee door. We gaan zelfs experimenteren met het maken van een ultieme taartbodem en als ons dat lukt, delen we graag het recept.

Voor ons niets anders meer, dank je wel Xandra en het hele team dat achter je staat, jullie doen het geweldig.

Wil jij ook jouw verhaal delen? Neem dan zeker contact met ons op via het onderstaande contactformulier.

Zie andere succes verhalen