Het verhaal van Janke

Het voelt een beetje eng om zoveel persoonlijks op internet te zetten, maar ik geloof dat het mensen kan helpen te horen dat je zelf veel aan je gezondheid kunt veranderen, daarom zet ik mij over deze drempel heen en deel ik hier met jullie mijn verhaal.

Voordat ik mijn voeding aanpaste.

Ik was altijd al beetje te zwaar, in 2011 kreeg ik een hartinfarct, zo uit het niets op een dinsdagmiddag, tijdens de koffie. Een vreemde en enge tijd brak aan. Dotteren kon niet vanwege de plek van de vernauwing moest ik dus aan de medicatie. Het waren stressvolle jaren, waarin de dokter mij adviseerde af te vallen.. maar dat lukte niet. Uiteindelijk raadde ze me een gbp aan, wilde ik absoluut niet. Dus ik modderde maar door.

Het was sept 2017, ik had een vreselijke tijd achter de rug, ik was ook heel veel aangekomen in deze periode. Ik voelde me moe, log en lui, was heel kortademig ook. Mijn gezin was aardig ongerust intussen… Toen ik vol van zelfmedelijden tegen een vriendin klaagde, mopperde ze liefdevol. Ga kha eten. Nou daar geloofde ik echt niet in. Ze zei “je probeert het niet eens”! Om haar te bewijzen dat kha niet werkt, besloot ik het een kans te geven. Na een week van wennen was mijn snaaizin weg.. en voelde ik me beter. Maar ik viel nog niet af. Daar was ik op voorbereid, ik was gewaarschuwd dat dit bij sommige mensen even kon duren. Maar ik ging me zo goed voelen, dus hield ik vol.

 

Na 2 maanden viel ik pas af.

Het duurde voor mij 2 maanden voordat ik pas begon af te vallen. Na een jaar was ik 45 kg kwijt, en was ik zoveel gezonder! Mijn medicatie is gehalveerd, mijn is cardioloog super tevreden.

Mijn nieuwe en blijvende levensstijl

Nooit zal ik vergeten wat mijn vriendin zei.. en wat kha eten voor mijn gezondheid heeft gedaan. En nooit zal ik meer terugkeren naar een koolhydraatrijke levensstijl die mijn lichaam letterlijk kapot maakt.
Nu combineer ik het met IF, ik eet gemiddeld 16-24 uur niets.. en ik voel me toppie!

Wil jij ook jouw verhaal delen? Vul dan het onderstaande contactformulier in.