Het verhaal van Mandy

Even voorstellen

Hi allemaal!
Mijn naam is Mandy, 30 jaar en heb mijn hele leven al strijd met de kilo’s. Op mijn hoogtepunt woog ik 107KG met een lengte van 1,69m.
Ik had al vele dingen geprobeerd. Shakes, minder eten, meer fruit.. je kent het wel. Ik ben 3 keer in me leven ook bij een diëtist geweest, maar dit was het ook niet voor mij. Voor mijn gevoel kreeg ik niet echt de hulp die ik nodig had. Ook bleven ze erg gericht op de schijf van 5.

Hoe mijn voedingspatroon er uitzag

De ochtenden waren voor mij altijd een probleem, ik had nooit trek en maakte er ook geen tijd voor vrij. De middag kreeg ik honger en dan gingen er 3 broodjes in. Avond eten was wel afwisselend maar vaak toch met aardappelen, pasta’s of een pizzatje in de oven. Later op de avond nog even een lekker koekje.

Ik voelde me niet thuis in mijn eigen lijf maar wist echt niet hoe ik dit aan kon pakken. Door een ongeluk met een paard in het verleden kan ik ook niet sporten ivm chronische rugproblemen. Ik voelde me eigenlijk een beetje verloren…

Mijn schoonmoeder deed al een koolhydraatarm dieet en hoe graag ik ook wou, op een of andere manier wou die knop maar niet om. Ookal voelde ik me niet thuis in mijn lijf.
Een kennis van mij volgt ook deze levensstijl en liet vaak zien in haar verhaal hoeveel ze afviel. Ik was zo verbaasd!

Toch maar proberen dan!

Ik heb mij stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of mijn schoonmoeder & kennis mij een beetje op weg konden helpen. Want ik moest gewoon iets gaan doen, dit kon niet meer..
Ik kreeg van beide heel veel tips en zelfs een weekmenu om de weg wat makkelijker te maken. Zelf ben ik natuurlijk ook dingen uit gaan zoeken, maar de menu’s waren zeker welkom in deze beginfase.

Een paar dagen nadat ik begon sprak ik mijn buurvrouw, ze had toevallig ook het koolhydraatarm dieet opgestart! Hoe leuk was dat want je deelde elk zelfgemaakte recept met elkaar omdat het zo lekker was. Het hielp echt wel, want ik was niet alleen. Ook al deden we het niet ‘samen’, we deelde wel alles met elkaar. En ook zij, is een succes verhaal want voor haar werkt deze levensstijl ook.

In het begin had ik wel uitdagingen

De eerste week was zwaar omdat je ineens je hele voedingspatroon omgooit. Ik kreeg de keto griep en voelde me echt zwakjes. En ook al at ik 6x per dag, mijn maag zei ETEN! Mijn maag was gewend aan grote porties en niet aan ‘normale’ porties en kleine tussendoortjes. Maar toen ik een week daarna op de weegschaal ging staan kon ik de hele buurt wel bij elkaar schreeuwen. Er was gewoon al 1,5 KG vanaf!!

Door die cijfers en zien dat mijn lijf eindelijk reageerde op wat ik at wou ik niet meer opgeven. Een vriend die de hele dag ongezond kan eten werkte niet mee, maar ik hield me sterk. Ik wist waar ik het voor deed.
De weken/maanden erna ging er gemiddeld 1KG per week af. En natuurlijk vind ik niet alles lekker. Spruitjes en spinazie hoef je mij niet voor te schotelen..

Hoe ik invulling geef aan deze levensstijl

De ochtend start ik altijd met Griekse yoghurt en homemade keto granola, middag maak ik lekker een gebakken eitje met ontbijtspek erbij en een halve avocado en ik de avond ligt het er even aan waar we trek in hebben. Ik maak recepten via internet maar ik heb hier ook een boek van Xandra in huis! Tussendoor een handje nootjes, grillworst, kaas, gekookt eitje of een BIFI worstje.

En tuurlijk is het een omschakeling en kost het je meer tijd om iets klaar te maken. Soms maak ik koolhydraatarme pannenkoekjes en deze vries ik in. Voor lunchtijd haal ik deze eruit en kan ik lekker smikkelen.

Ik heb ook een terugval gehad…

Het moment dat ik bijna op de 80KG zat, WOEHOE! Ik stond uiteindelijk op de 78,9 tot mijn liefste hond overleed op 6 jarige leeftijd. De eerste dagen erna at ik niks, ik kon het niet. De draad daarna oppakken was moeilijk want mijn gedachte stond er totaal niet naar.

In die paar maanden dat ik me even niet aan de levensstijl hield, voelde ik ineens een bobbel in mijn nek. Deze werd groter en zakte dan weer af. In de loop van de weken voelde ik er nog eentje aan de andere kant van me nek en onder mijn kin. Paniek…. Huisarts….

Ik werd doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een echo. Mijn lymfeklieren waren vergroot maar nog niet zo groot om er iets mee te doen. Toch een bloedonderzoek aangevraagd en deze was prima.
Maar elke week kwamen toch weer opzetten om daarna weer een paar dagen in grootte af te zakken.

Ik heb de draad weer opgepakt!

Toen ik weer begon met de levensstijl merkte ik op dat de bultjes niet meer op kwam zetten! Ik voel er nog wel 2, maar zijn niet meer vergroot geweest!

Ook reageerde mijn lijf meteen door de kilo’s eraf te laten vliegen met weer 1 KG per week. Super fijn!

Ik heb meer energie, geen middagdipjes meer, slaap goed en voor mij heel belangrijk: ik voel me weer thuis in mijn lijf! Bekijk maar eens de voor en na foto’s. Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat ik daar vandaan kwam maar het is echt waar..

Keto recepten voor een Keto dieet

Ik eet niet altijd keto…

Ik hou me 6,5 dagen per week volledig aan de hoeveelheid koolhydraten (20-25 gram) en 1 avond in de week eet ik lekker even waar ik trek in heb, met mate. Ik zie het uiteraard als een levensstyle, maar een patatje blijft toch echt wel lekker hoor.
En ik merk dat dit voor mijn gewicht niet veel doet. De volgende dag start ik de ochtend weer netjes op met Griekse Yoghurt en keto granola.

Hoe ik de toekomst zie

Ik ben nog niet op mijn streefgewicht dus we gaan gewoon door. Uiteindelijk zal ik de koolhydraten verhogen en zien waar ik stabiel op blijf. Want mijn lijf vertelt me dat ze zich hier fijn bij voelt. Ik zit nu op de 85KG en over 6 weekjes zit ik weer op de 80KG. Ik wil naar de 75KG en vanuit daar bekijk ik hoe mijn lichaam erbij staat.

Mijn tips

Mijn advies voor mensen die graag deze levensstijl willen toepassen:
– Download een app waar je makkelijk je inname kan invullen zodat je precies weet wat je eet,
– Je eten afwegen is echt een must in mijn ogen als je geen recept volgt,
– Maak de weegschaal leuk voor jezelf. Zit je bijvoorbeeld op de 92 KG, streef naar de 89,9. Want hey, je zit onder die 90! YES!
– Maak je een fout? Was het lekker? Top, nu weer oppakken waar je gebleven was!

Ook jij kan het! Dikke kus, Mandy -22KG.

Keto recepten voor een Keto dieet

Wil jij ook jouw verhaal delen? Neem dan zeker contact met ons op via het onderstaande contactformulier.

Zie andere succes verhalen