Het verhaal van Louis

Mijn ervaring met een keto levensstijl.

Zoals sommige van jullie weten ben ik de grote broer van Xandra en mag ik met trots delen dat zij ook mijn beste vriendin is! Het zal jullie daarom ook niet verbazen dat mijn keto avontuur bij haar begonnen is.

Ik deelde op een dag met haar dat ik me zo vermoeid voelde en weinig energie had, ook wilde ik graag weer wat strakker worden. Ik wist dat sporten hierbij zou helpen, maar ik had echt geen zin om me te gaan afbeulen in de sportschool. Zij had me al eerder gezegd dat keto je meer energie kan gaan geven, maar wat ze die dag met me deelde opende echt mijn ogen en dit is wat ze me vertelde: Je bent wat je eet! Als je slechte voeding eet ga jij je slecht voelen, maar als jij je lichaam voedt i.p.v. vult, dan krijg je meer energie. En als je wilt afvallen dan bereik je dat niet door dingen te blijven eten die niet goed voor ons zijn en jezelf tegelijkertijd af te beulen in de sportschool, want afvallen bereik je voor 80% met het aanpassen van je voedingspatroon.

Zo gezegd zo gedaan, met de begeleiding en tips van Xandra ben ik met keto begonnen en ik heb me nog nooit zo fantastisch gevoeld. Meer energie, de kilo’s vlogen er van af en het eten was zoveel lekkerder dan de kant en klare troep die ik daarvoor altijd at.

Ik eet niet altijd keto

Tegenwoordig gebruik ik Keto als leefstijl, dit begint met spiegellogica: aan de hand van hoe ik er in de spiegel uitzie bepaal ik hoe vaak ik ketoproof eet. Wat inhoudt dat ik mijn voedselkeuze aanpas in ingrediënten die passen binnen een ketogeen leefstijl oftewel dirty keto, want ik hou er niet van om alles af te meten en bij te houden etc. Dit werkt super relaxt en prettig voor mij, ook wanneer ik merk dat ik laag in mijn energie niveau zit ga ik bewust weer meer keto eten en blijf me iedere keer weer verbazen van de resultaten.

Zoals ik eerder al zij gebruik ik het als leefstijl, dus wanneer ik op vakantie ben of even lekker een cheatday wil dan doe ik dat gewoon lekker, met een zak chips een snackbar bestelling.

1 van de dingen waar ik enorm dankbaar voor ben is dat Xandra mij heeft geleerd om meer naar mijn lichaam te luisteren en dan met name waar heeft mijn lichaam behoefte aan, allemaal zijn we hier toe in staat, maar we moeten alleen even leren hoe dit werkt.

Mijn boodschap aan Xandra

Kleintje (is mijn bijnaam voor Xandra) heel erg bedankt voor alles wat je al voor mij gedaan hebt en voor wie je bent! Je bent een bron van inspiratie voor mij en iedereen die je probeert te helpen met jouw oprechte adviezen. Velen hebben de intentie om de wereld een stukje mooier te maken en proberen dit op hun eigen manier te bereiken, maar ik ben echt mega trots op jou en de opofferingen die jij de afgelopen 5 jaar gemaakt hebt om anderen te inspireren en te motiveren om hun te helpen om hun doelen te behalen en gezonder te gaan leven. Wat jij doet draagt er voor velen aan bij dat ze langer leven en ook nog eens op een manier waarbij ze een betere kwaliteit van leven krijgen d.m.v. meer energie, minder medicatie en minder klachten, dus in mijn ogen ben jij een moderne superheld!

Blijf wie je bent en dankjewel voor alles wat je doet, zelfs wanneer jij zelf in de lappenmand ligt door bijvoorbeeld je klaplong 2x en je voetoperatie 2x, ben je nog steeds drukker met het helpen van anderen dan even je benodigde rust nemen om goed te herstellen.

Dikke knuffel jouw trotse grote broer!
Louis xx

Wil jij ook jouw verhaal delen? Neem dan zeker contact met ons op via het onderstaande contactformulier.