Geen snotterige courgetti

  • Keto diner
  • Voedingswaarde : Zie toelichting

Toelichting voedingswaarde:
Bij alle kookboekrecepten staat de voedingswaarde vermeld, dit is een inspiratie recept (dat betekent niet kookboekwaardig, maar wel erg lekker 😉). Bereken zelf (indien gewenst) de voedingswaarden aan de hand van de hoeveelheid van de producten die jij gebruikt. Weet je niet hoe dat moet? Je leest het hier.

Vanaf nu maak je zelf de heerlijkste courgetti!

Ken je dat? De mooiste gerechten met courgetti/courgettini (beide benamingen worden gebruikt) tegen komen, maar zelf elke keer eindigen met een bord snotterige (bijna verlepte) sliertjes?
Dit had ik ook altijd, tot ik deze manier ontdekte! Met deze tips zet je de allerlekkerste courgetti op tafel!

Keto recepten voor een Keto dieet

Ik heb heel veel verschillende bereidingsmanieren geprobeerd, de meeste lieten mij achter met een bord snotterige courgette, waar overigens ook maar weinig smaak aan zat…. Met deze manier is het eindresultaat echt zalig en kan ik eindelijk, net zoals anderen, genieten van een groot bord courgetti!

Stel wel je verwachtingen bij…

Allereerst wil ik wel graag melden, je moet alsnog niet de verwachting hebben, dat het gaat smaken naar daadwerkelijke spaghetti. Je kunt het zeker als vervanger hiervoor gebruiken, door het te eten met pastasaus, maar het is en blijft pure groente wat je eet, in plaats van deeg. Ik zie het dan zelf ook niet als een vervanging voor pasta, maar als een variatie manier om groente te eten.

Gebruik het juiste gereedschap

Het begint met het gebruiken van het juiste gereedschap. Ik gebruik een gewone standaard spiraalsnijder, die kun je op heel veel plekken kopen. Ik heb die van mij volgens mij een keer op Aliexpress gekocht.
Keto recepten voor een Keto dieet

De maat en vorm van de courgette

Keto recepten voor een Keto dieet
Zorg ervoor dat de courgette die je gebruikt niet al te dik is, anders past hij niet goed in de snijder. Kies ook een courgette uit die niet al te krom is, maar zo recht mogelijk, dit maakt het snijden een stuk makkelijker.

Tijd om sliertjes te maken!

De spiraalsnijder heeft twee kanten: Met de ene kant maak je dunne slierten, met de andere kant maak je wat dikkere slieren. Ik gebruik voor de courgetti de dikke kant. De reden hiervoor is omdat er anders alsnog, vrij snel, hele miezerige sliertjes overblijven, na het bakken.

Doe de courgette in de spiraalsnijder en draaien maar, dit doe je alsof je een potlood slijpt met een puntenslijper. Blijf draaien tot de courgette zo klein is geworden, dat je deze niet meer goed kunt vasthouden en ronddraaien.

Je hebt nu een bord met hele lange slierten, dat eet niet zo makkelijk natuurlijk 😉

Snijd de slierten met een scherp mesje in stukken op een lengte die jij fijn vindt. Ik houd meestal ongeveer de traditionele pasta lengte aan.
Vervolgens ziet het er zo uit:
Keto recepten voor een Keto dieet

De bereiding

Verhit een klein beetje olie naar keuze op middelhoog vuur in een wat grotere koekenpan, gebruik niet te veel olie, courgette bevat namelijk veel vocht, waardoor het anders te nat gaat worden.

Fruit 1 teentje geperste knoflook en voeg vervolgens de courgette toe. Breng het op smaak met een klein beetje peper & zout, blijf de courgette goed omscheppen, om te voorkomen dat het in zijn eigen vocht gaat koken. Na een paar minuutjes is de courgette al klaar! Bak de courgette niet te lang, dan komt er te veel vocht vrij 😉

Het eindresultaat

Keto recepten voor een Keto dieet

Mijn favoriete combi

Je kunt echt volop variëren m.b.t. hoe je de courgetti wilt eten. Dit kan bijvoorbeeld met rode pastasaus en gehakt, carbonara style, etc… Het aller lekkerst vind ik het zelf om dit te eten met groene pesto, cherrytomaatjes, gebakken champignons en gebakken blokjes kipfilet. Wat gaat jouw favoriete combinatie zijn?

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form