Gevulde auberginerolletjes met tahinidressing

  • Keto diner
  • 261 calorieën | 7,8 gram eiwit | 19,5 gram vet | 10,8 gram koolhydraten

Bovenstaande voedingswaarde is per portie, berekend op 3 porties. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.

Gevulde auberginerolletjes met tahinidressing

gevulde auberginerolletjes met tahinidressing
Heb jij wel eens van tahini gehoord? Het is een pasta (net zoals pindakaas) die gemaakt wordt van sesamzaadjes. De smaak is heerlijk romig, rijk en vol, waardoor het echt een heerlijke toevoeging kan zijn aan gerechten. Je kunt deze pasta gewoon kant en klaar kopen in de supermarkt of bij de toko, ikzelf gebruik graag de tahini van het merk Smaakt en is onder andere bij de Jumbo te koop.

Soms dan kom je terecht op bepaalde combinaties die echt zo verassend lekker zijn! Dit recept voor gevulde auberginerolletjes met tahinidressing is daar één van. Als je kijkt naar de ingrediënten dan denk je “Huh?!?!?”, maar geloof mij, dit ga je echt willen proberen. Zowel de smaak, als de textuur van dit gerecht is echt onwijs lekker!

Aubergine is voor keto aan de hoge kant qua koolhydraten, maar in beperkte mate past dit prima in een ketogeen levensstijl, het is namelijk ook een bron van een hoop goede vitamines, vezels en mineralen.

Auberginerolletjes Keto

De ingrediënten

Voor 3 porties

  • 2 aubergines (over de lengte in plakken van ca. 1 cm dikte gesneden)
  • milde olijfolie (om de aubergine te grillen)

Voor de vulling:

  • 200 gram bloemkoolrijst (gaar gebakken in een beetje olijfolie en afgekoeld)
  • 35 gram pijnboompitjes (geroosterd)
  • een klein handje verse peterselie (zo fijn mogelijk gesneden)
  • ½ rode ui (zo fijn mogelijk gesnipperd)
  • een klein handje verse munt (zo fijn mogelijk gesneden)
  • 1 ½ el olijfolie
  • 2 tl rode wijnazijn
  • peper en zout (hoeveelheid naar smaak

Voor de dressing:

  • 30 gram tahini
  • 1 tot 2 tl suikervrije honingvervanger (hoeveelheid naar smaak)
  • het sap van ½ citroen
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 1 tot 2 el water

De bereiding

Meng alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar en plaats in een afgesloten bakje in de koelkast.

Bestrijk de plakken aubergine met een beetje olijfolie en grill deze (in een grillpan of grillijzer) aan beide kanten, tot de plakken zacht genoeg zijn om op te kunnen rollen. Draai ze halverwege een kwartslag, zodat er een mooi ruitpatroon ontstaat. Leg de aubergines op een bord, om een beetje af te koelen.

Meng terwijl de aubergines afkoelen alle ingrediënten voor de tahinidressing door elkaar. Proef of je de smaken goed vindt, of dat je nog iets wilt aanpassen.

Als de aubergines zijn afgekoeld, leg je de plakken naast elkaar en begin je met het vullen. Leg ongeveer 1 à 2 el van de vulling op het bredere gedeelte van de aubergine (de onderkant), rol de plakken op en drizzle er een beetje van de dressing overheen. Bestrooi met peper en zout naar smaak.

Serveer de rolletjes op kamertemperatuur.

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form