Toelichting voedingswaarde:
Bij alle kookboekrecepten staat de voedingswaarde vermeld, dit is een inspiratie recept (dat betekent niet kookboekwaardig, maar wel erg lekker 😉). Bereken zelf (indien gewenst) de voedingswaarden aan de hand van de hoeveelheid van de producten die jij gebruikt. Weet je niet hoe dat moet? Je leest het hier.
Een heerlijk simpel en snel ovenschoteltje
Naast alle recepten uit mijn kookboeken, heb ik voor jullie ook een heerlijke selectie gemaakt van recepten die niet kookboekwaardig zijn, maar wel erg lekker en simpel zijn! Waaronder dit heerlijke gerecht.
Dit ovenschoteltje is mega simpel om te bereiden, snel klaar en heerlijk vullend!
De ingrediënten
- 1 pot witte asperges
- een paar grote champignons (in partjes gesneden)
- peper en zout (hoeveelheid naar smaak)
- 2 eieren
- een klein scheutje vloeibare, ongezoete slagroom
- geraspte kaas of plakjes kaas (in stukjes gescheurd)
- een paar plakjes ham (in stukjes gescheurd)
De bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een klein ovenschaaltje klaar.
Klop de eieren los met het scheutje slagroom en peper en zout.
Doe de asperges in het ovenschaaltje, verdeel hier overheen de champignons, de ham en een klein beetje kaas. Giet hier de losgeklopte eieren overheen en top af met nog een beetje kaas.
Plaats het schaaltje voor ca. 20 minuten in het midden van de oven en smullen maar!