Avocado-koffie-kokos smoothie

  • Keto inspiratie
  • Voedingswaarde : Zie toelichting

Toelichting voedingswaarde:
Bij alle kookboekrecepten staat de voedingswaarde vermeld, dit is een inspiratie recept (dat betekent niet kookboekwaardig, maar wel erg lekker 😉). Bereken zelf (indien gewenst) de voedingswaarden aan de hand van de hoeveelheid van de producten die jij gebruikt. Weet je niet hoe dat moet? Je leest het hier.

Avocado-koffie-kokos smoothie

Avocado is een product wat veel gegeten wordt bij een ketogeen levensstijl en dat is niet voor niets. Avocado’s zitten namelijk bomvol met goede voedingsstoffen, waaronder gezonde vetten. Helaas kan alleen niet iedereen de smaak van een avocado waarderen… Zelf lustte ik dit in het begin ook niet, maar je kunt het gelukkig leren eten, waardoor ik het tegenwoordig zelfs echt een ware toevoeging vind!

Door de avocado en de kokosmelk wordt deze smoothie heerlijk romig. De smaak van de avocado is wel lichtelijk te proeven, houdt je dus echt absoluut niet van de smaak, dan kun je deze smoothie misschien beter niet maken. Of je kunt wat meer spelen met de verhoudingen, waardoor de smaak beter gemaskeerd wordt. Zo kun je wat minder avocado toevoegen (let op, dan wordt ie wel minder romig en wat dunner), je kunt meer erythritol of meer espressopoeder toevoegen, of je kunt er een beetje cacaopoeder bij toevoegen.

Keto recepten voor een Keto dieet

De ingrediënten

Voor 1 goed gevuld glas

  • ca. 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 kleine avocado (in blokjes gesneden)
  • 4-5 bevroren blokjes kokosmelk (in een ijsblokjesvorm ingevroren)
  • erythritol poedersuiker (hoeveelheid naar smaak, ik gebruikte ongeveer 1 el)
  • espresso oploskoffiepoeder (hoeveelheid naar smaak, ik gebruikte 1.5 zakje nespresso sticks)

 

De bereiding

Doe alle ingrediënten in de blender en pureer het tot een romige slush. Als het te dik blijft, dan voeg je wat extra amandelmelk toe. Voeg liever later indien nodig een beetje extra toe, dan dat het te dun wordt omdat je aan het begin teveel toevoegt.

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form