Kerst

  • Keto inspiratie
  • Bekijk hier leuke ideeën voor de kerstdagen

Kerst in ketostyle

De kerstdagen kunnen gevaarlijk zijn als je keto eet… Veel mensen kiezen er dan namelijk voor om af te wijken van hun gezonde levensstijl, omdat ze ook willen “genieten” van feestelijke hapjes en maaltijden. Maar wist je dat dit ook heel goed volledig keto kan? Er zijn echt de lekkerste snoepgoedrecepten voor de zoete trek en qua brunch en avondeten zijn er ook echt zo veel dingen die je kunt doen om er een echt feest van te maken! In dit artikel ga ik je mijn favoriete feestdagentips geven.

Aankleding

Keto recepten voor een Keto dieet
Als je iets in een kerstachtig vormpje bereid brengt dat je direct in de juiste sfeer. Het doet niets aan de smaak, maar het oogt meteen een stuk leuker en sfeervoller. Bij de action, blokker, bol, etc… verkopen ze rond de feestdagen echt de leukste vormpjes die je hiervoor kunt gebruiken. Maar ook op sites zoals aliexpress en wish kun je hele leuke dingen vinden (bestel hier wel ruim van tevoren wegens de lange levertijden). Ik gebruik zelf het liefst siliconen vormpjes, die kun je namelijk zowel voor baksels, als voor puddings en andere koude gerechten gebruiken en het gaat altijd gemakkelijk om de dingen uit de vormpjes te krijgen. Ook kun je hele leuke dingen doen met een slagroomspuit, zoals de aardbei-kerstmannetjes die je op de bovenstaande foto ziet.

Mijn favoriete salade als bijgerecht

Keto recepten voor een Keto dieet
De keto huzarensalade is echt één van mijn favoriete bijgerechten. Het is heerlijk van smaak en je krijgt meteen een mooi portie groenten binnen. Het is gewoon zo erg lekker, maar ook op een stukje ketobrood of keto toastjes is het heerlijk! Zoals je op de bovenstaande foto ziet kun je deze ook in een leuke vorm serveren. Ik heb hiervoor een siliconen stervorm gebruikt van de action. Druk de salade er zo stevig mogelijk in aan en laat de salade een paar uur in de koelkast staan zodat het wat steviger wordt. Leg een groot bord bovenop de vorm en draai het bord met vorm en al om. Trek voorzichtig de randjes van de vorm los en verwijder (rustig en met beleid) de vorm. That’s it! Leuk hè?!

Broodjes

Keto recepten voor een Keto dieet
Ook kun je een ontzettend leuk kerstboombrood maken, super simpel, zo gedaan en oh zo leuk op tafel! Voor het brood op de foto heb ik het heerlijke knoflookbrood uit Hét ultieme ketogeen kookboek gemaakt. Maar je kunt uiteraard ook 1 van de heerlijke andere recepten voor afbakbroodjes hiervoor gebruiken. Het is heel simpel, maak het deeg van de broodjes die je wilt maken (kies wel voor een recept waar geen bakvorm voor nodig is, maar wat stevig genoeg blijft om de vorm die je maakt te behouden) en verdeel het deeg in bolletjes. Leg de bolletjes tegen elkaar aan in de vorm van een kerstboom en bak de broodbolletjes af in de oven tot de broodjes goudbruin en gaar zijn. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om gewoon ketobrood te maken in leuke siliconen vormpjes. Houdt dan wel een kortere baktijd aan dan dat het voor de bereiding van een heel brood moet zijn, anders worden de broodjes droog en kunnen ze zelfs verbranden.

Maaltijden

Keto recepten voor een Keto dieet
Voor veel mensen bestaan de feestdagen uit familiebezoeken en samen uitgebreid brunchen en dineren. Ook dat kan echt heel goed volledig keto. Hier zie je hoe je in een handomdraai een geweldige keto brunch kunt organiseren.

Voor het avondeten is gourmetten vaak een geliefde keuze tijdens de feestdagen, wat voor ketogeen eten echt perfect is! In dit artikel lees je de beste tips voor ketostyle gourmetten. Maar ook voor een 3 gangen menu kun je echt de heerlijkste gerechten serveren. Heb je inspiratie nodig? Bekijk dan snel de indexen van de kookboeken en zie wat voor lekkers er allemaal staat te wachten om door jou op tafel getoverd te kunnen worden.

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form