Keto Huzarensalade

  • Keto snacks & bijgerechten
  • 304 calorieën | 16,6 gram eiwit | 22 gram vet | 7,2 gram koolhydraten

Bovenstaande voedingswaarde is per portie, berekend op 6 porties. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.

Keto Huzarensalade

Keto recepten voor een Keto dieet
De oorsprong van de naam huzarensalade is niet goed bekend. Een van de verhalen over de oorsprong van de naam is dat Hongaarse ruiters (bekend als de Huzaren) onderweg vooraf bereid voedsel meenamen, wat later als “huzarensalade” bekend zou worden. Maar het is hoogst twijfelachtig of dat de bij ons bekende Huzarensalade op deze manier bij ons terecht is gekomen, de oorlog tussen de oorlogen tussen Oostenrijk en het Ottomaanse Rijk kregen namelijk weinig aandacht van de Nederlandse kranten, dus het is niet heel aannemelijk dat dit er dan voor gezorgd kan hebben dat wij deze salade om die reden Huzarensalade noemen.

Paardenvlees?
Een andere verklaring zou zijn dat de naam een commerciële vondst is uit de 19de eeuw. De salade zou een variatie op haringsalade zijn, waarbij de haring in de zomer vervangen werd door paardenvlees. Omdat “paardensalade” geen passende naam werd geacht, zou zijn gekozen voor “huzarensalade”. Deze verwijzing naar de paardrijdende huzaren zou positiever klinken. Tegenwoordig wordt huzarensalade veelal met ander vlees bereid, waardoor de oorspronkelijke relatie met paarden verloren is gegaan.

Ongeacht wat de oorsprong is, het is een heerlijk gerecht die bij veel mensen standaard op tafel staat bij een BBQ of bij een avondje gourmetten. Hierbij deel ik met jullie mijn meest favoriete keto variant van deze salade.

Keto recepten voor een Keto dieet

De ingrediënten

Voor 6 porties als bijgerecht

  • 1 grote bloemkool (in roosjes, gaar gekookt en afgekoeld)
  • 4 flinke el zelfgemaakte of Zaanse mayonaise Klik hier voor het recept van zelfgemaakte mayonaise
  • 200 gram corned beef (fijngesneden)
  • ½ rode ui (zo fijn mogelijk gesnipperd)
  • 1 à 2 gekookte eieren (in kleine stukjes gesneden)
  • een paar augurkjes (Kesbeke, in kleine stukjes gesneden)
  • paprikapoeder (hoeveelheid naar smaak)
  • peper en zout (hoeveelheid naar smaak)
  • een paar zilveruitjes (Kesbeke, gehalveerd of in blokjes)
  • 1 blikje Bonduelle edamame boontjes

De bereiding

Doe de bloemkool in een wasnetje (of schone theedoek) en knijp zo goed als je kunt, zoveel mogelijk vocht eruit. Doe de uitgeknepen bloemkool in een schaal, meng nu alle overige ingrediënten er doorheen en zet afgedekt in de koelkast, zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

Tip voor een extra romige salade: pureer de bloemkool, samen met de mayonaise, met een staafmixer, voordat je de overige ingrediënten er doorheen mengt.

Wil je een snellere versie? Voor een snellere versie kun je de bloemkool ook vervangen voor rauwe bloemkoolrijst, pureer dit dan met de mayonaise. Deze versie vind ik zelf net iets minder lekker dan bovenstaande versie, maar voor een quick fix wel een prima alternatief!

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form