Gezonde mayonaise

  • Keto snacks & bijgerechten
  • 665 calorieën | 3,6 gram eiwit | 72 gram vet | 0,5 gram koolhydraten

Bovenstaande voedingswaarde is per 100 gram. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.

Gezonde mayonaise

Keto recepten voor een Keto dieet

Mayonaise is een koude, witte saus op basis van olie, eidooiers, azijn of citroensap, mosterd en eventuele smaakmakers. Dit product wordt door veel mensen dagelijks gebruikt, maar helaas vaak de ongezonde varianten… De meeste mayonaise, die je in de supermarkt kunt kopen, zit namelijk bomvol met slechte vetten en er is vaak suiker aan toegevoegd. Het is zo zonde dat de meeste mensen hier nog steeds vaak (uit gemak) voor kiezen!

Het lijkt misschien spannend, maar het is echt ontzettend simpel om zelf mayonaise te maken! Mits je de instructies goed opvolgt uiteraard. 😉

Keto recepten voor een Keto dieet

De ingrediënten

Voor een normaal formaat potje

  • 2 eidooiers (van eieren maat M/L, op kamertemperatuur)
  • ongeveer 100 ml milde olijfolie of avocado-olie
    (gebruik geen extra vierge olijfolie, dat geeft een bittere smaak)
  • een scheutje citroensap (vers of uit een flesje)
  • ongeveer 1 tl mosterd naar keuze (hoeveelheid afhankelijk van smaak)
  • peper en zout (hoeveelheid naar smaak)

Bovenstaand is de basis, je kunt uiteraard zelf kruiden toevoegen die jij lekker vindt,
zoals knoflookpoeder, truffelolie, paprikapoeder, etc…

De bereiding

Doe de eidooiers samen met de mosterd, het citroensap en de peper en het zout in een hoog glas of hoge maatbeker.

Kluts dit ongeveer een minuut op de hoogste stand van de mixer (met een garde), tot het een wat dikkere substantie wordt.

Voeg nu terwijl je blijft mixen, heel langzaam, in een klein straaltje de olijfolie toe, aan de zijkant van het glas. Als de olie goed vermengd dan kun je deze wat sneller toevoegen, speel hier een beetje mee. Als de olie er op blijft liggen dan ga je te snel met het toevoegen. Stop dan even met toevoegen en mix tot alles weer goed vermengd is.

Proef of de smaak naar wens is, of dat je nog iets meer van een bepaald ingrediënt wilt toevoegen.
Als de mayonaise te dun is dan moet je wat langer mixen, is de mayonaise te dik, voeg dan wat meer olie toe.

Bewaartip: Bewaar de mayonaise in een afgesloten potje/bakje in de koelkast. De verse mayonaise is (mits gekoeld) minimaal 3 dagen houdbaar.

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form