Keto high tea

  • Keto inspiratie

Keto high tea

Een high tea is iets wat veel mensen wel eens gehoord (of gedaan) zullen hebben. Het wordt bij veel lunchrooms en koffietentjes als arrangement aangeboden, waarbij er diverse rondes zijn waar er zoete en hartige gerechtjes geserveerd worden. Dit is iets wat vaak door groepjes vriendinnen gedaan wordt, waarbij je urenlang gezellig zit te kletsen onder het genot van al het lekkers. Helaas zijn de high tea’s die je kunt boeken alles behalve gezond of koolhydraatarm… Maar wist je dat je dit ook ontzettend goed zelf kunt organiseren? Waarbij alles volledig ketoproof kan zijn en jullie volop van alles kunnen genieten, waarbij je echt even de tijd voor elkaar neemt om te ontspannen, te lachen, in het moment te leven en mooie herinneringen kunt ophalen en maken.

Ik heb zelf al meerdere malen een high tea georganiseerd, het is echt zo ontzettend leuk! En met de juiste voorbereidingen is het echt niet zo veel werk als dat het lijkt, laat je dus niet afschrikken! 😉

Keto recepten voor een Keto dieet>

De juiste voorbereiding

Het begint uiteraard met het bepalen wat je allemaal wilt maken. Begin met het aantal personen die komen. Als er namelijk maar 3 mensen komen, dan is het niet zo handig om 15 verschillende dingen te maken, want dat is veel te veel om op te kunnen eten. Komen er echter misschien wel 10 mensen, dan kun je veel meer verschillende dingen maken, want dan is de kans dat het opkomt best aanwezig. Doggybags meegeven is iets wat je gasten trouwens ook ongetwijfeld zullen waarderen, geen zorgen dus als je toch iets te veel hebt gemaakt.

Oké, dus je weet nu hoeveel mensen er komen, tijd om het lekkers te gaan bepalen. Het is gebruikelijk dat er een combinatie is van harige en zoete gerechtjes, maar dit kun je uiteraard geheel naar wens aanpassen. Je kunt er dus ook prima voor kiezen om alleen zoete, of juist alleen hartige hapjes te maken. Hierbij lijstjes met mijn favoriete high tea hapjes.

Hartige hapjes

In mijn kookboeken zijn 3 verschillende soorten wraps te vinden die echt ontzettend simpel zijn om te maken, maar je kunt ook een heerlijke soort van wrap maken van een dun gebakken omelet. Qua de vullingen kun je echt alle kanten op. Mijn favoriete vullingen zijn:
* Filet american met peper, zout en fijngesneden Kesbeke augurk, gerookte kipfilet met sla en een dressing van mayonaise-mosterd-Steviala sweet bee
* Carpaccio met een smeersel van mayonaise en gepureerde avocado, Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitjes
* Gerookte kipfilet met sla, uitgebakken en verkruimeld ontbijtspek en kruidenroomkaas.
De overige hartige hapjes die je in het eerdergenoemde lijstje ziet staan (die niet klikbaar zijn), daarvan zijn de recepten te vinden in mijn kookboeken.

Zoete hapjes

Qua zoete hapjes kun je echt ongelooflijk veel heerlijke dingen vinden in Dé ultieme ketogeen snoepgoed special. Daar zijn namelijk maar liefst 101 ketogeen snoepgoed recepten in te vinden. Een aantal van die recepten zijn openbaar en te vinden bij de recepten die op mijn website staan, daar kun je dus ook heerlijke dingen uitkiezen om te maken.

Dranken

De meeste mensen die ketogeen eten die zijn al zeer tevreden met thee, koffie en water (eventueel spa rood). Vraag gewoon even van te voren aan jouw gasten wat ze graag drinken en zorg dat je dat in huis hebt. 😉

Maak het jezelf makkelijk

Als je op één dag alles moet gaan maken dan gaat hier heel veel tijd en energie in zitten. Doe jezelf een plezier en doe dat dus niet, tenzij je dat juist leuk vindt. Heel veel gerechten zijn perfect in te vriezen, die zou je dus in de weken voorafgaand aan de datum al in etappes kunnen maken. Haal ze de avond van tevoren uit de vriezer en laat ze in de koelkast ontdooien. Denk hierbij aan koekjes, bonbons, cake, de English muffins en zelfs sommige taarten.

Bekijk welke dingen je een paar dagen van tevoren al zou kunnen maken, zoals bijvoorbeeld een taart, de panna cotta’s, de jam en de chocolademousse. Die blijven namelijk minimaal 3 dagen goed in de koelkast, dus ook die kun je in etappes vast voorbereiden.

De wraps zijn het lekkerst om pas op de dag zelf te maken, maar dat is dan ook het enige wat je die dag hoeft te doen, dat valt wel mee toch? 😉 Een high tea is meestal toch niet al vroeg in de ochtend, meestal pas in de loop van de middag. Dus als je die in de ochtend maakt (wel in de koelkast bewaren), dan heb je de rest van de dag om te genieten van de gezelligheid, zonder dat je nog iets hoeft te doen.

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form