Brood zonder amandelmeel

  • Keto brood
  • 139 calorieën | 5 gram eiwit | 11,6 gram vet | 1,9 gram koolhydraten

Bovenstaande voedingswaarde is per snede, berekend op 12 sneden. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.

Ketostyle Brood zonder amandelmeel

Keto brood zonder amandelmeel, dat betekent: Schuldvrij genieten van brood, zonder dat je het gevoel hoeft te hebben dat je een slecht alternatief te pakken hebt! Klinkt niet verkeerd toch?!

Keto recepten voor een Keto dieet

Wist jij dat ketogeen eten altijd glutenvrij is?
Gluten komen namelijk voor in graanproducten, aangezien je die niet eet bij een keto dieet, kunnen dus ook mensen met een glutenallergie veilig van dit heerlijke keto brood mee eten 😉

De ingrediënten

Voor ca. 12 sneden

  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram lijnzaad
  • 50 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 20 gram psylliumvezels
  • 10 gram bakpoeder
  • een goede snuf zout
  • een snufje dragon
  • 1 el milde olijfolie
  • 2 eieren (maat L)
  • 30 gram roomboter (gesmolten)
  • optioneel: sesamzaad, maanzaad, of pitten naar keuze (om de bovenkant te bestrooien)

De bereiding

Maal alle droge ingrediënten in de blender, tot je een egaal meel hebt. Doe het meel in een kom en voeg alle natte ingrediënten, behalve de olijfolie, toe. Meng met de hand tot een samenhangend deeg, laat het deeg vervolgens 20 minuten staan, zodat de vezels het vocht goed kunnen opnemen.

Verwarm de oven voor op 175 graden en verdeel het beslag in een brood- of cakevorm (indien nodig bekleed met bakpapier).

Bestrijk de bovenkant van het brood met de olijfolie en bestrooi, indien gewenst, met zaden/pitten naar keuze, druk deze voorzichtig iets aan. Bak het brood in het midden van de oven in 40-50 minuten gaar, test met een satéprikker of het brood gaar is.

Bewaar het brood afgedekt in de koelkast, of in porties verdeelt in de vriezer.

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form