Toelichting voedingswaarde:
Bij alle kookboekrecepten staat de voedingswaarde vermeld, dit is een inspiratie recept (dat betekent niet kookboekwaardig, maar wel erg lekker 😉). Bereken zelf (indien gewenst) de voedingswaarden aan de hand van de hoeveelheid van de producten die jij gebruikt. Weet je niet hoe dat moet? Je leest het hier.
Courgetteroosjes
Naast alle recepten uit mijn kookboeken, heb ik voor jullie ook een heerlijke selectie gemaakt van recepten die niet kookboekwaardig zijn, maar wel erg lekker en simpel zijn! Waaronder dit heerlijke gerecht.
Courgette, ontbijtspek en kruiden, hmmmmm! Leuk om te maken, nog leuker om te presenteren in deze mooie vorm!
De ingrediënten
-
- 1 kleine courgette
- een flinke hoeveelheid zout
- 150 gram rechte plakken ontbijtspek
- 2 el milde olijfolie
- ½ tl uienpoeder
- ½ tl knoflookpoeder
- 15 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
De bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet muffinvormpjes klaar.
Snijd de courgette in dunne plakjes (dit gaat het gemakkelijkst met een kaasschaaf of mandoline).
Leg de courgette in een vergiet en bestrooi met een flinke hoeveelheid zout, laat dit 15 minuten staan, zodat het vocht uit de courgette kan trekken. Meng ondertussen de olijfolie met de kruiden.
Dep de courgette droog met keukenpapier en hussel de courgette door de olie.
Leg 2 plakjes ontbijtspek overlappend op elkaar, zodat je een lange lap ontbijtspek krijgt. Leg hier, dakpansgewijs, de plakjes courgette op. Bestrooi de courgette met een klein beetje geraspte kaas (houd
ook een beetje over voor de bovenkant). Herhaal tot de ontbijtspek en courgette op zijn.
Rol de lappen voorzichtig op en plaats in de muffinvormpjes.
Bestrooi de roosjes met nog een beetje Parmezaanse kaas en plaats de roosjes voor 25-30 minuten in het midden van de oven, tot de ontbijtspek een mooi kleurtje heeft.