Toelichting voedingswaarde:
Bij alle kookboekrecepten staat de voedingswaarde vermeld, dit is een inspiratie recept (dat betekent niet kookboekwaardig, maar wel erg lekker 😉). Bereken zelf (indien gewenst) de voedingswaarden aan de hand van de hoeveelheid van de producten die jij gebruikt. Weet je niet hoe dat moet? Je leest het hier.
Groene asperges met zeekraal
Ik probeer echt zo veel mogelijk te vermijden dat ik iets van etenswaren moet weggooien. Ik had nog een restje zeekraal en groene asperges en dacht, wat voor lekker kan ik hier mee maken? Stiekem is dat wel één van mijn hobby’s, bedenken wat voor lekkere maaltijden je van restjes kunt maken 😊
Dit keer was het resultaat een heerlijke en verrassende smakencombinatie!
De ingrediënten
- 200 gram groene baby asperges
- 200 gram zeekraal
- 100 gram kastanjechampignons
- 1 kipfilet
- paprikapoeder/kurkuma/kerrie/peper/zout/uienpoeder/knoflookpoeder (hoeveelheden naar smaak)
De bereiding
Ik heb een grote wokpan gebruikt, zodat alles bij elkaar in de pan kon en de smaken goed overal konden intrekken.
Snijd de asperges door de helft en de champignons in partjes.
Snijd de kipfilet in blokjes en bak op middelhoog tot hoog vuur in een flinke scheut olie naar keuze, bestrooi met de kruiden.
Als de kipfilet gaar en goudbruin is, voeg je alle overige ingrediënten toe. Bak alles al omscheppend een paar minuten, tot de gewenste gaarheid van de groenten (het is lekker als ze nog een beetje bite hebben).