Romige bloemkool ovenschotel

  • Keto diner
  • Voedingswaarde : Zie toelichting

Toelichting voedingswaarde:
Bij alle kookboekrecepten staat de voedingswaarde vermeld, dit is een inspiratie recept (dat betekent niet kookboekwaardig, maar wel erg lekker 😉). Bereken zelf (indien gewenst) de voedingswaarden aan de hand van de hoeveelheid van de producten die jij gebruikt. Weet je niet hoe dat moet? Je leest het hier.

Romige bloemkool ovenschotel van restjes

Naast alle recepten uit mijn kookboeken, heb ik voor jullie ook een heerlijke selectie gemaakt van recepten die niet kookboekwaardig zijn, maar wel erg lekker en simpel zijn! Waaronder dit heerlijke gerecht.

Ik probeer echt zo veel mogelijk te vermijden dat ik iets van etenswaren moet weggooien. Ik had nog een restje crème fraîche en een restje ricotta en dacht, wat voor lekker kan ik hier mee maken? Stiekem is dat wel één van mijn hobby’s, bedenken wat voor lekkere maaltijden je van restjes kunt maken 😊
Dit keer was het resultaat een heerlijke bloemkoolovenschotel!

Keto recepten voor een Keto dieet

De ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool (in roosjes gesneden)
  • 250 gram champignons (in partjes of plakjes gesneden)
  • 150 gram spekreepjes
  • 50 gram crème fraîche
  • 50 gram ricotta
  • een scheutje kookroom (of vloeibare, ongezoete slagroom)
  • geraspte kaas (dit heb ik altijd in de vriezer liggen, ideaal!)
  • 1 à 2 teentjes knoflook (geperst)
  • peper en zout (hoeveelheid naar smaak)

 

De bereiding

Kook de bloemkoolroosjes beetgaar. Bak ondertussen de spekreepjes krokant, voeg de laatste paar minuten de knoflook en de champignons toe en bak deze al omscheppend even mee.

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar.

Doe de bloemkoolroosjes in de ovenschaal en verdeel hier de spekjes/champignons overheen.

Meng de crème fraîche met de Ricotta, kookroom en peper en zout naar smaak. Meng hier ook een deel van de geraspte kaas doorheen. Verdeel de saus over de ovenschotel, bestrooi met de resterende geraspte kaas en plaats in het midden van de oven. Bak de ovenschotel in 20-30 minuten, tot de kaas mooi goudbruin is. En smullen maar!

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form