Stevige winterse soep met een Italiaans tintje

 • Keto diner
 • Voedingswaarde : Zie toelichting

Toelichting voedingswaarde:
Bij alle kookboekrecepten staat de voedingswaarde vermeld, dit is een inspiratie recept (dat betekent niet kookboekwaardig, maar wel erg lekker 😉). Bereken zelf (indien gewenst) de voedingswaarden aan de hand van de hoeveelheid van de producten die jij gebruikt. Weet je niet hoe dat moet? Je leest het hier.

Stevige winterse soep met een Italiaans tintje

Naast alle recepten uit mijn kookboeken, heb ik voor jullie ook een heerlijke selectie gemaakt van recepten die niet kookboekwaardig zijn, maar wel erg lekker en simpel zijn! Waaronder dit heerlijke gerecht.

Voor deze soep gebruiken je de groentesoort romanesco. Dit is een koolsoort en lijkt een beetje op een kruising tussen broccoli en bloemkool, maar toch ook weer net niet… Het is lastig om goed de beschrijven. Het heeft dus iets weg van die 2, maar dan met een iets zoetere en een heel iets noot-achtige, maar ook iets romige smaak.

Keto recepten voor een Keto dieet

De smaak van deze groente wordt redelijk bepaald door de manier van bereiden en door de toevoegingen. Je kunt het echt op veel verschillende manieren bereiden (stomen/wokken/roosteren/koken/rauw), wat allemaal zo weer een andere smaak geeft.

Ik heb voor deze soep de Ninja multicooker gebruikt, maar je kunt het uiteraard ook in een soeppan op het gasfornuis bereiden. Indien je de soep in een soeppan bereid, houdt dan voor de stauteerstanden laag/middeloog/hoog vuur aan op het gasfornuis.
Onderaan deze post zal ik laten zien welke multicooker die ik heb. Maar nu eerst, het recept van deze heerlijke soep! Ik heb maar wat op gevoel gedaan, dus echt exacte hoeveelheden kan ik niet geven, maar ik ga mijn best doen om een zo goed mogelijke inschatting te geven 😉

Keto recepten voor een Keto dieet

De ingrediënten

  • 1 kleine romanesco (ca. 500/600 gram)
  • 1 kleine sjalot
  • 2 kleine teentjes knoflook (of 1 grote)
  • 500 ml groentebouillon
  • 150 gram spekreepjes
  • een klont kokosolie
  • 1 flinke tl groene pesto
  • 1 flinke hand geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout (hoeveelheid naar smaak)
  • een scheut vloeibare ongezoete slagroom

 

De bereiding

Ik heb eerst de sauteer stand gebruikt (op high) en hier in de kokosolie de spekjes goudbruin en krokant in gebakken. Ondertussen snijd je de sjalot en knoflook in grove snippers. Vervolgens de sauteerstand op middelhoog, de spekjes uit de pan halen en even apart zetten, daarmee garneer je straks de soep.

In het vet van de spekjes, de sjalot en knoflook een paar minuutjes fruiten. Snijd ondertussen de romanesco vast in grove stukken.
Wanneer de sjalot en knoflook glazig zien, voeg je de romanesco en de groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook (ik zette de sauteerstand weer op high hiervoor en plaatste een deksel van een grote hapjespan erop). Laat het geheel 10 tot 13 minuutjes doorkoken, tot de romanesco gaar is.

Vervolgens giet je de inhoud over in de blenderkan, voeg de slagroom/pesto/Parmezaanse kaas toe en pureer in de blender tot een dikke en romige soep.

Verdeel de soep over 2 kommen en garneer met de krokante spekjes, je kunt hier, indien gewenst, ook nog een extra plukje Parmezaanse kaas overheen garneren.

En smullen maar!!

De multicooker die ik gebruik is de Ninja Foodi Max multicooker 7.5 ltr OP500EU

Keto recepten voor een Keto dieet

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form