Witlof Mac & Cheese

  • Keto diner
  • 589 calorieën | 35,3 gram eiwit | 47,2 gram vet | 5 gram koolhydraten

Bovenstaande voedingswaarde is per portie, berekend op 3 porties. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.

Witlof Mac & Cheese

Witlof is een heerlijke groente die je zowel rauw als gekookt, gebakken of zelfs gegrild kunt eten. Op alle verschillende bereidingswijzen heeft deze groente weer een totaal andere smaak en textuur. In dit recept proef je de smaak van de witlof zelf bijna niet terug, wat dit gerecht dus ook ideaal maakt voor mensen die niet zo’n fan zijn van de smaak van witlof.

Keto recepten voor een Keto dieet

Dat witlof, ham en kaas een goede combinatie is, dat is geen nieuws. Een gerecht wat dan ook regelmatig bij velen op tafel staat is gehalveerde witlof, omwikkeld met ham en bestrooid met geraspte kaas. Maar op deze manier heb je het denk ik nog niet eerder gegeten. Deze witlof Mac & Cheese is geïnspireerd op een welbekend typisch Amerikaans gerecht, namelijk macaroni met kaas. Het wordt in Amerika zo vaak gegeten, dat het zelfs (zo goed als) kant en klaar verkocht wordt. Maar geloof mij, wanneer je deze witlof variant gegeten hebt, dan wil je niet anders meer!

Keto recepten voor een Keto dieet

De ingrediënten

Voor 3 porties

  • 9 stronken witlof (harde kern verwijderd, in smalle reepjes gesneden)
  • 250 gram ham-reepjes of blokjes
  • 150 gram geraspte kaas naar keuze (cheddar of Goudse is het lekkerst)
  • 100 ml vloeibare, ongezoete slagroom
  • een klont roomboter
  • 1 el amandelmeel
  • 6 gekookte eitjes

De bereiding

Kook de witlof kort voor, tot deze glazig is, laat de witlof uitlekken in een zeef/vergiet.

Smelt de boter in een hapjespan (of wok) en voeg de amandelmeel toe, maak hier een soort van roux van. Blijf goed roeren om te voorkomen dat de amandelmeel aanbrandt!

Voeg nu de slagroom toe, blijf roeren met een garde, tot je een egale saus hebt. Laat de saus even iets inkoken, houd er wel rekening mee dat de saus straks nog wat dikker wordt door de kaas.

Voeg nu de ham en de witlof toe, zet het vuur wat lager en schep om, tot alles goed warm is. Vervolgens voeg je de geraspte kaas toe en schep om het geheel om, tot de kaas gesmolten is en je er mooie draden van kunt maken als je de spatel omhoog tilt. Als de saus toch te dun is geworden (door het vocht uit de witlof), dan kun je een klein beetje johannesbroodpitmeel toevoegen.

Serveer met de gekookte eitjes.

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form