Terug naar overzicht
Keto recepten voor een Keto dieet

Waar koop je alles?

Wanneer je net begint met een nieuwe levensstijl dan hoor je de meest bijzondere producten en merken voorbij komen. Of misschien heb je wel weinig gezien/gehoord en ben je benieuwd wat nu echt veel gebruikte producten zijn. Maar waar koop je nu de beste producten en waar vind je ze überhaupt??

Google kan je beste vriend zijn, maar ook je ergste nachtmerrie. Met alle grote hoeveelheden (soms tegenstrijdige) informatie, kan het soms zo lastig en overweldigend lijken. Speciaal daarvoor heb ik voor jou dit blogartikel geschreven, waarin ik laat zien welke producten ik veel gebruik en waar ik deze koop.

Inhoudsopgave:

 

Keto chocolade

Keto recepten voor een Keto dieet

Er zijn meerdere chocoladesoorten die echt perfect in een ketogeen levensstijl passen. Maar, net zoals met eigenlijk alle producten, worden er ook heel veel chocolades verkocht waarbij er heel groot bij staat KETO, terwijl dit vaak helaas niet het geval is, als je goed naar de ingrediënten kijkt… Hierbij voor jou een handig overzicht van de chocolades die ik graag gebruik, die 100% keto zijn en welke alleen maar goede zoetstoffen en gezonde vetten bevatten.

Keto recepten voor een Keto dieet

De chocolade van Funky Fat Foods is bij meerdere online aanbieders verkrijgbaar. Zelf bestel ik deze meestal bij De online drogist.

De koffie en de kokosvariant vind ik heerlijk om gewoon zo te eten, de pure variant gebruik ik veel om chocolaatjes en toetjes en dergelijke van te maken die allemaal terug te vinden zijn in mijn kookboek, ‘De Ultieme ketogeen snoepgoed special’ De andere smaken die zij hebben vind ik persoonlijk niet zo lekker, maar smaken verschillen uiteraard 😉

Keto recepten voor een Keto dieet

De chocolade van Okono is bij meerdere online aanbieders verkrijgbaar. Zelf bestel ik deze meestal bij Lowcarbcenter.
Okono bied ook meerdere smaken chocolade aan. Zelf vind ik eerlijk gezegd alleen de witte chocolade van hun echt erg lekker, die gebruik ik ook veel in mijn kookboek, ‘De ultieme ketogeen snoepgoed special’. De andere smaken zijn op zich wel prima, maar om gewoon zo te eten vind ik die van de andere merken lekkerder.

Keto recepten voor een Keto dieet

De chocolade van Keton1 is echt mijn nieuwe favoriete chocolade om gewoon zo uit de hand te eten (zonder er dus bonbons oid van te maken). Ik vind ook echt alle smaken heerlijk en kan niet 1 smaak kiezen die ik het aller lekkerst vind! Deze chocolade bestel ik bij het bedrijf zelf. Keton1.

Honing en maple syrup

Keto recepten voor een Keto dieet

Dit zijn suikervrije vervangers voor honing en Maple syrup. Deze koop ik vaak bij Lowcarbcenter of bij Dieetwebshop. Ook deze gebruik in regelmatig voor recepten uit mijn kookboek, ‘De ultieme ketogeen snoepgoed special’. Noot: Deze producten hebben een nieuwe naam gekregen: Steviala Holy Hon! en Steviala magic maple stroop.

Bruine suiker

Keto recepten voor een Keto dieet

Sukrin Gold is een suikervrije vervanger voor bruine suiker. Deze koop ik vaak bij Lowcarbcenter of bij Dieetwebshop. Ook dit product komt regelmatig terug in mijn kookboek, ‘De ultieme ketogeen snoepgoed special’.

Erythritol

Keto recepten voor een Keto dieet

Erythritol is een zoetstof die als vervanging van suiker gebruikt kan worden. Dit is echt absoluut mijn favoriete zoetstof, waarom dit is en wat erythritol precies is kun je hier lezen.

Ik koop erythritol meestal bij Pit-Pit, maar er zijn heel veel online verkopers voor dit product. Let alleen wel goed op dat het 100% erythritol is! Het wordt namelijk ook vaak vermengd met minder goede zoetstoffen. En nog een tip; Je kunt de korrelvariant heel gemakkelijk zelf in de blender tot poedersuiker vermalen, dus het is niet nodig om de duurdere poedersuikervorm aan te schaffen 😉

Meel

Keto recepten voor een Keto dieet

Amandelmeel:
Ook hierbij zijn er vele verkooppunten (zowel online, als gewoon in de supermarkt), maar de meeste die je online en in de supermarkt tegenkomt zijn vrij hoog in koolhydraten. De amandelmeel van Pit-Pit is het laagst in koolhydraten, deze koop ik dus altijd. De biologische variant is zelfs nog net iets lager dan de gewone variant.

Kokosmeel:
Bij kokosmeel is het helemaal bizar hoe groot de verschillen zijn per merk m.b.t. het aantal koolhydraten, let hier dus echt goed op! De kokosmeel van het merk Aman Prana is het laagst in koolhydraten. Deze is bij meerdere online verkopers te vinden, zelf koop ik deze het liefst bij De online drogist.

Psyliumvezels

Keto recepten voor een Keto dieet

Ik bestel deze zelf vaak bij Pit-Pit, maar deze zijn zelfs bij de kruidvat en dergelijke verkrijgbaar.

Ketoproof sojasaus

Keto recepten voor een Keto dieet

Er zijn heel veel verschillende soorten sojasaus verkrijgbaar, helaas bevatten heel veel daarvan ontzettend veel suiker, rijst/tarwe. Zelf gebruik ik de glutenvrije sojasaus van Kikkoman, die te koop is bij de toko. Dit is een glazen fles van 250 ml, met een rode dop en een groen etiket. Of de glutenvrije tamari sojasaus van Kikkoman (onder andere bij de AH te koop), dit is een doorzichtig flesje met blauwe dop. De voedingswaarden van deze beide soorten sojasaus zijn per 100 ml:
57 calorieën, 0 gram vetten, 10 gram eiwitten, 2 gram koolhydraten.

Overig

Keto recepten voor een Keto dieet

De rest van mijn boodschappen haal ik simpel in de supermarkt (AH, Jumbo, Aldi, Lidl, Dekamarkt).

Ook voor de alledaagse producten is het zo dat het, per merk, enorm kan verschillen hoeveel koolhydraten een product bevat. Lees dus altijd goed de verpakkingen en vergelijk verschillende merken goed met elkaar.

Neem ook eens een kijkje bij dit blogartikel, waar ik handige lijsten heb gemaakt van producten/voedingswaren die laag zijn in koolhydraten en zeer goed in een ketogeen eetpatroon passen.

Ik hoop dat je veel gemak ervaart van dit blogartikel en de handige hyperlinks die erin te vinden zijn 😉
Heb jij hier veel aan gehad? Deel dit artikel dan zeker met jouw keto buddies!

Anderen lezen ook

💡Keto vervangers
💡Keto boodschappenlijsten
💡Low budget keto

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form