Cheesepops

  • Keto snacks & bijgerechten
  • Voedingswaarde zie toelichting

Toelichting voedingswaarde per portie: De voedingswaarde wordt bepaald door de soort kaas die je gebruikt. Bereken dit dus zelf, aan de hand van de voedingswaarde op de verpakking.

Cheesepops kun je heel makkelijk zelf maken!

Keto recepten voor een Keto dieet
Gemakkelijk je eigen cheesepops maken, hoe gaaf is dat?! Mis jij ook een krokante knabbel bij een ketogeen levensstijl? Houd jij van kaas? Dan is dit recept echt iets voor jou!

Het gave hieraan, is dat je de cheesepops kunt maken met jouw favoriete kaas, echt ideaal! In principe zijn alle soorten kaas (die in plakken verkrijgbaar zijn) geschikt, waardoor je volop kunt variëren met bijvoorbeeld de scherpte van de smaak, maar ook met de melksoort waar de kaas kaas van is gemaakt. Wanneer jij bijvoorbeeld dol bent op geitenkaas, dan kun je zelf geitenkaas cheesepops maken, tof hé?! Het is ontzettend simpel om te maken, onwijs lekker en ook nog eens heel erg leuk om de kaas te zien “poppen”!

Keto recepten voor een Keto dieet

De ingrediënten

  • plakjes kaas naar keuze
  • optioneel: kruiden naar keuze (paprikapoeder/knoflookpoeder/uienpoeder/etc…)

De bereiding

Snijd de plakjes kaas in kleine vierkantjes of rechthoekjes. Leg de stukjes op een bord en dek af met keukenpapier. Laat het bord 48 uur op kamertemperatuur staan.

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verdeel de stukjes kaas (die nu een leerachtige structuur hebben) over de bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de stukjes zit.

Bestrooi, indien gewenst, met de kruiden naar keuze.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Blijf er bij, want het gaat heel snel! Na ongeveer 3 minuten zijn de cheesepops klaar. Zorg dat je ze uit de oven haalt, voordat ze bruin van kleur worden. Anders krijgen ze de smaak van verbrande kaas.

Laat ze goed afkoelen en bewaar in een afgesloten bakje op kamertemperatuur.

Ze zijn heerlijk als snack, maar ook als vervanging van croutons in een salade of over een soep, of verkruimel ze en gebruik het als krokant korstje bij ovenschotels.

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form