Bloemkoolbladeren soep

  • Keto inspiratie
  • Voedingswaarde : Zie toelichting

Toelichting voedingswaarde:
Bij alle kookboekrecepten staat de voedingswaarde vermeld, dit is een inspiratie recept (dat betekent niet kookboekwaardig, maar wel erg lekker 😉). Bereken zelf (indien gewenst) de voedingswaarden aan de hand van de hoeveelheid van de producten die jij gebruikt. Weet je niet hoe dat moet? Je leest het hier.

Bloemkoolbladeren soep

Keto recepten voor een Keto dieet

Bloemkool bladeren weggooien doe ik niet aan, daar zitten juist zo veel vitamines in! In de bladeren van de bloemkool zitten namelijk zelfs meer vitamines, mineralen en vezels dan in de roosjes. Nooit geweten dat je die ook kon eten… Maar sinds ik dit weet gaan de bladeren nooit meer de kliko in.

Je kunt de bladeren op verschillende manieren eten, maar mijn favoriete manier blijft toch echt wel om er een lekkere soep van te maken 😋 Ik volg hier eigenlijk nooit een recept voor, ik doe maar wat aan de hand van wat ik in huis heb 😂 Het fijne aan soep is dat vrijwel alle groentesoorten er lekker bij zijn en dat je echt volop kunt variëren qua de overige toevoegingen.

Dit keer was de basis de bladeren van één krop bloemkool, ca. 1,5 liter sterke bouillon en een pakje tomatenblokjes. Ik moet zeggen, deze variant was toch echt wel heel erg lekker!

Doe alle bovenstaande ingrediënten in een grote soeppan en kook de bladeren gaar in 20-25 minuten. Vervolgens heb ik de soep gepureerd met 3 flinke el mascarpone en een kuipje Smeerkaas. Hier wordt het heerlijk romig van en is een ideale manier om ook meteen het restje mascarpone op te maken wat ik nog had liggen.

Je kunt uiteraard ook roomkaas gebruiken i.p.v. de mascarpone en iedere geraspte kaas naar keuze ter vervanging van de smeerkaas. Ook kun je er vrijwel alle groentesoorten waar je nog restjes van hebt erbij doen. Dit kan voor het pureren, maar ook na het pureren, waarbij je de extra groenten gaar kookt in de al gepureerde soep. Indien je extra groenten na het pureren wilt toevoegen zou ik wel nog even wachten met de mascarpone en de smeerkaas, tot de overige groenten gaar zijn. Als laatste stap voeg je dan de mascarpone en smeerkaas toe, roer de soep door tot dit goed gesmolten en vermengd is.

Deze soep is ook perfect om in porties in de vriezer te hebben. Handig voor op de haastige (of hele luie) dagen, maar ook ideaal om snel en gemakkelijk een extra portie groenten binnen te krijgen, voor de dagen dat deze een beetje tekort schieten in je menu.

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form