Rookworstsoep

  • Keto inspiratie
  • Voedingswaarde : Zie toelichting

Toelichting voedingswaarde:
Bij alle kookboekrecepten staat de voedingswaarde vermeld, dit is een inspiratie recept (dat betekent niet kookboekwaardig, maar wel erg lekker 😉). Bereken zelf (indien gewenst) de voedingswaarden aan de hand van de hoeveelheid van de producten die jij gebruikt. Weet je niet hoe dat moet? Je leest het hier.

Rookworstsoep

Rookworst wordt meestal gegeten in combinatie met een stamppot, of in de welbekende erwtensoep, maar je kunt er veel meer heerlijke soepen mee maken! Zo ook deze soep, die is ontstaan omdat ik nog een courgette en bleekselderij had liggen wat op moest en ik toevallig net naar de Hema was geweest omdat ik zo’n zin had in rookworst (ik neem dan altijd meteen een voorraadje mee, want je kunt de worsten ook goed invriezen). Het is een hele simpele soep, met weinig ingrediënten, maar de smaak is zo heerlijk, de ingrediënten vullen elkaar echt perfect aan.

Keto recepten voor een Keto dieet

De ingrediënten

Voor 3 grote volle soepkommen

  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 courgette
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 el mosterd
  • 200 gram spekreepjes
  • 1 Hema rookworst
  • peper en zout (naar smaak)

De bereiding

Bak de spekreepjes uit in een soeppan tot deze krokant zijn. Ik doe hier zelf altijd een scheutje milde olijfolie bij, dan brandt het niet aan in de pan, komen de vetten uit de spekjes sneller vrij en worden de spekjes nog net een beetje lekkerder (vindt ik). En het is een makkelijke manier om wat extra vetten binnen te krijgen 😉
Snijd de bleekselderij en courgette ondertussen in blokjes.

Haal de spekjes uit de soeppan, probeer zo veel mogelijk vet in de pan te laten. Leg de spekjes op een bord of in een schaaltje en zet dit aan de kant.

Voeg de bleekselderij en courgette toe aan de soeppan en bak dit een paar minuten al omscheppend in het vet van de spekjes. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ca. 20 minuten koken, tot de groenten zacht zijn en de smaken goed zijn ingetrokken. Terwijl de soep kookt gaar je de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Voeg 1 el mosterd naar keuze toe en pureer de soep met behulp van een staafmixer (of in een hittebestendige blender, pas wel op voor de hete stoom!). Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rookworst in stukjes en voeg deze samen met de spekjes toe aan de soep. En smullen maar!

Ik ben zelf echt fan van de rookworst van de Hema, maar die kun je uiteraard gerust vervangen voor een andere rookworst naar keuze. Deze soep is vrij dun, wil je een wat dikkere soep? Voeg dan wat minder water, of meer courgette toe. 😉

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form