Chocolade fudge met zeezout

  • Keto snoepen
  • 119 calorieën | 0,4 gram eiwit | 12,9 gram vet | 0,2 gram koolhydraten

Bovenstaande voedingswaarde is per blokje, berekend op 16 blokjes. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.

Chocolade fudge met zeezout, spullen maar!

Keto recepten voor een Keto dieet

Zowel kokosolie, als cacaopoeder zijn producten die hartstikke goed zijn voor je lijf. En zeg nou eerlijk, op deze manier is dat toch echt een ware traktatie?

Indien je de blokjes in de vriezer bewaart, dan heb je altijd een heerlijke verwennerij klaar liggen. Wedden dat ook jouw visite hier voortaan om zal gaan vragen, als je het ze eenmaal hebt laten proeven?

Keto recepten voor een Keto dieet

De ingrediënten

Voor 16 blokjes

  • 200 gram solide (harde) kokosolie
  • 37 gram erythritol poedersuiker
  • 31 gram cacaopoeder
  • 1 tl vanille
  • 1/8 tl zeezout (optioneel een beetje extra, om te bestrooien)

De bereiding

Doe alle ingrediënten in een hoge schaal of in een maatbeker. Klop dit met een elektrische mixer op de laagste stand, tot je een luchtig egaal mengsel hebt (een soort mousse). Dit duurt even een tijdje, maar geef het niet op en laat de mixer zijn werk doen😉

Bekleed een vorm naar keuze (brownievorm/ovenschaaltje/etc.) met bakpapier en verdeel hier het mengsel overheen. Zet in de koelkast en laat minimaal één uur opstijven.

Haal het mengsel na het opstijven voorzichtig uit de vorm, door deze aan het bakpapier op te tillen.
Hak het geheel met een scherp mes in de gewenste maat blokjes.
Je moet het mes erboven zetten en naar beneden duwen, want als je een snijbeweging maakt brokkelt het af en valt het uit elkaar.

Indien gewenst, kun je er nog voorzichtig wat extra zoutvlokjes indrukken, afhankelijk van of je dit lekker vindt.

Bewaar in een afgesloten bakje, in de koelkast of in de vriezer. Wanneer je het in de vriezer bewaart, laat dan in de koelkast even ontdooien.

Tip: omdat het hoofdbestanddeel kokosolie is, smelt het snel in je handen, maak de stukjes dus niet te groot, zodat je ze in één keer in je mond kunt stoppen 😉

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form