Vanille-kokos panna cotta met framboos

  • Keto snoepen
  • 166 calorieën | 1,6 gram eiwit | 16 gram vet | 3 gram koolhydraten

Bovenstaande voedingswaarde is per portie, berekend op 6 porties. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.

Vanille-kokos panna cotta met framboos

Keto recepten voor een Keto dieet

Vanille, kokos en framboos… Die combinatie van smaken alleen al, hmmmm! En dan ook nog eens gecombineerd met de fluweelzachte smaakbeleving van panna cotta, zalig!

Deze vanille-kokos panna cotta met framboos zal ongetwijfeld bij al jouw gasten goed in de smaak gaan vallen! Het is simpel om te maken en echt de perfecte afsluiting van een heerlijke maaltijd! Met dit gerecht zullen mensen je echt niet geloven, als je zegt dat dit gezonde voeding is. 😉

Keto recepten voor een Keto dieet

De ingrediënten

Voor 6 porties

  • 150 gram volvette ongezoete kokosmelk
  • 200 gram vloeibare ongezoete slagroom
  • 2 ½ gelatineblaadje
  • 200 gram frambozen
  • 30 gram erythritol poedersuiker
  • ½ tl vanille

 

De bereiding

Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.

Breng ondertussen al roerend op een laag vuur de kokosmelk, slagroom, erythritol en vanille aan de kook. Als het begint te koken zet je het vuur uit. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en meng deze door het warme roommengsel heen, tot de gelatine volledig is opgelost en goed vermengd is.

Verdeel het mengsel over 6 kleine dessertglaasjes en dek af met huishoudfolie, om de vorming van een vel te voorkomen. Laat de glaasjes iets afkoelen en zet vervolgens voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Tijd om het mooie en zalige frambozenlaagje te maken
Verwarm de frambozen , samen met een heel klein scheutje water, in een steelpannetje. De frambozen zijn warm genoeg, als je ze met behulp van een spatel gemakkelijk kapot kunt drukken.

Doe de verwarmde frambozen in een blender/hakmolentje (of in een hoog glas en gebruik een staafmixer) en maal de frambozen tot een egale saus.

Doe de saus terug in het pannetje en laat deze iets inkoken, zodat de saus wat dikker wordt.

Verdeel de saus over de panna cotta en laat het geheel nog ongeveer een uurtje opstijven in de koelkast.

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form