Toelichting voedingswaarde:
Bij alle kookboekrecepten staat de voedingswaarde vermeld, dit is een inspiratie recept (dat betekent niet kookboekwaardig, maar wel erg lekker 😉). Bereken zelf (indien gewenst) de voedingswaarden aan de hand van de hoeveelheid van de producten die jij gebruikt. Weet je niet hoe dat moet? Je leest het hier.
Shoarma met groenten
Naast alle recepten uit mijn kookboeken, heb ik voor jullie ook een heerlijke selectie gemaakt van recepten die niet kookboekwaardig zijn, maar wel erg lekker en simpel zijn! Waaronder dit heerlijke gerecht.
Dit recept is heerlijk, simpel en snel en is echt een zalige maaltijd!
De ingrediënten
- gekruid shoarma naar keuze
- paprika (in blokjes gesneden)
- champignons (in partjes gesneden)
- courgette (in blokjes gesneden)
- eieren (om gebakken ernaast te serveren)
Voor de saus
- ongeveer 150 gram Griekse yoghurt
- 2 teentjes verse knoflook of knoflookpoeder (hoeveelheid naar smaak)
- een klein dotje mayonaise (zie hier een heerlijk en simpel recept om je eigen gezonde mayonaise te maken)
- een klein beetje erythritol poedersuiker (hoeveelheid naar smaak)
De bereiding
Verhit een beetje olie/boter naar keuze in een grote koekenpan en bak hierin het vlees gaar. Voeg de laatste paar minuten de groenten toe en bak deze mee tot de groenten beetgaar zijn. Schep het geheel af en toe even om.
Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar, bak ondertussen de eitjes zoals jij dat lekker vindt.
Verdeel alles over een bord en smullen maar!