Kruidnoten

  • Keto snoepen
  • Per kruidnootje: 13,4 calorieën | 0,47 gram eiwit | 1,14 gram vet | 0,16 gram koolhydraten

Bovenstaande voedingswaarde is per kruidnootje, berekend op 70 kruidnootjes. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.

Keto kruidnoten

Keto recepten voor een Keto dieet

De ingrediënten

Voor ca. 70 kruidnootjes

 

De bereiding

Meng eerst alle droge ingrediënten goed door elkaar. Voeg nu de roomboter en het eiwit toe en kneed met je handen, tot je een mooi stevig deeg hebt.

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier (of met een bakmat).

Draai met je handen (ca. 70) kleine balletjes van het deeg. Maak de balletjes niet te groot, want dan worden ze minder krokant. Leg de balletjes iets uit elkaar op de bakplaat en druk deze met je vinger wat platter.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven voor 16 minuten, houd na ongeveer 10 minuten de nootjes goed in de gaten en dek deze, als ze te donker worden, voor de laatste paar minuten af met aluminiumfolie. De nootjes verbranden namelijk vrij snel.

Haal de bakplaat na 16 minuten uit de oven en zet de oven uit. Laat de nootjes ongeveer 15 minuten afkoelen op de bakplaat. Zet de bakplaat vervolgens terug in de nog warme oven en laat ze daar nog ongeveer 15 minuten staan. Hierdoor worden ze krokanter 😉

Haal de bakplaat uit de oven en laat de nootjes volledig afkoelen. Ze zijn na het afkoelen niet zo krokant als de welbekende kruidnootjes uit de supermarkt, maar ze komen wel heel dicht in de buurt.

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form