Cake Trifle

  • Keto snoepen
  • 316 calorieën | 6,5 gram eiwit | 30,6 gram vet | 2,8 gram koolhydraten

Bovenstaande voedingswaarde is per portie, berekend op 8 porties. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.

Cake Trifle

Keto recepten voor een Keto dieet

Cake kun je echt op heel veel verschillende manieren gebruiken. Je kan het uiteraard gewoon zo eten, als plakjes, maar je kunt er ook echt heerlijke andere gerechten mee maken. Neem als voorbeeld deze cake trifle, een perfecte combinatie van zowel de smaken, als de textuur.

Degene die het concept van een cake trifle heeft uitgevonden is echt geniaal! Wat een heerlijke verwennerij zeg!
En met dit recept is het ook nog eens volledig schuldvrij genieten. 😋

Keto recepten voor een Keto dieet

De ingrediënten

Voor 8 porties

Voor de cake

  • 100 gram amandelmeel
  • 105 gram erythritol korrelvorm
  • ½ tl vanille
  • 1 tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 60 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 130 gram Griekse yoghurt
  • 2 eieren (maat M)
  • rasp van ½ citroen
  • een beetje extra roomboter (om de vorm in te vetten)

 

Voor de slagroom

  • 300 ml vloeibare, ongezoete slagroom
  • 25 gram erythritol poedersuiker
  • 35 gram verse frambozen

 

Ter garnering

 

De bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een springvorm (19 cm) met bakpapier. Vet de randen in met een beetje roomboter.

Het begint met het bakken van de cake
Meng in een kom alle droge ingrediënten voor de cake door elkaar. Meng in een hoge maatbeker, met een elektrische mixer, alle natte ingrediënten goed door elkaar. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng goed door elkaar.

Verdeel het beslag over de taartvorm en plaats voor 30 minuten in het midden van de oven, tot de cake mooi goudbruin kleurt. Haal de cake uit de oven en laat deze goed afkoelen. Wanneer de cake goed is afgekoeld, kun je deze uit de vorm halen en verkruimelen.

De romige slagroom
Doe de slagroom en de erythritol in een hoge maatbeker en klop dit met een elektrische mixer stijf.
Wanneer de slagroom bijna de gewenste stijfheid heeft, voeg je de verse frambozen toe. Ga verder met mixen (met de elektrische mixer), tot de slagroom de gewenste stijfheid heeft en de frambozen er goed doorheen gepureerd zijn (er mogen nog wat stukjes framboos in zitten).

Tijd om de trifle op te gaan bouwen
Zet 8 leuke glaasjes klaar en begin met het opbouwen van de trifle. Begin door een laagje cakekruimels over de bodem te verdelen. Verdeel hier overheen een laagje slagroom, gevolgd door een laagje cake. Je kunt zo veel laagjes maken als je wilt. Eindig met een laagje slagroom, met daar overheen een beetje geraspte chocolade.

In de koelkast is de trifle maximaal 3 dagen houdbaar, maar het lekkerst is om de trifle pas vlak voor gebruik op te bouwen in laagjes, omdat de cake anders het vocht van de slagroom absorbeert. Wil je het invriezen? Vries dan alleen de cake in en klop de slagroom vers op, op het moment van gebruik.

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form