Chocolade-kokospudding

  • Keto snoepen
  • 224 calorieën | 3,3 gram eiwit | 21,5 gram vet | 2,2 gram koolhydraten

Bovenstaande voedingswaarde is per portie, berekend op 3 porties. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.

Chocolade-kokospudding, een zalige combinatie

Keto recepten voor een Keto dieet

Kokos en chocolade zijn echt een zalige combinatie, één die je dan ook vaak terug ziet bij diverse bonbons, koekjes en toetjes. De reden hiervoor is omdat die twee ingrediënten elkaar perfect aanvullen. En met deze keto variant krijg je ook nog eens de voordelen van de gezonde vetten, zonder een overload aan suiker.

Bij deze heerlijke Keto chocolade-kokospudding heeft de smaak van de chocolade de hoofdfocus, maar tijdens iedere hap proef je een vleugje kokos. En dat in de vorm van een toetje die letterlijk smelt in je mond, ren jij al naar de supermarkt voor de ingrediënten?😜

Keto recepten voor een Keto dieet

De ingrediënten

Voor 3 porties

  • 1 eidooier (maat M)
  • ½ tl vanille
  • 50 gram (ketoproof) chocolade naar keuze (in kleine stukjes gebroken)
  • 200 ml volvette ongezoete kokosmelk

De bereiding

Doe de kokosmelk samen met de eidooier en de vanille in een steelpannetje en verwarm al roerend, voor ongeveer 10 minuten, op laag vuur. Zorg dat het mengsel tegen de kook aan is, maar laat het niet daadwerkelijk koken! (anders krijg je stukjes in de pudding van de eidooier). Blijf continu roeren.

Zet het vuur uit en voeg de stukjes chocolade toe. Roer het geheel langzaam door, tot de chocolade gesmolten is en je een mooi egaal geheel hebt.

Verdeel de pudding over leuke glaasjes en plaats voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Serveer gewoon zo of met een beetje zelfgemaakte slagroom en rood fruit.

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form