Crème Brûlée

  • Keto snoepen
  • 389 calorieën | 5 gram eiwit | 39,9 gram vet | 3 gram koolhydraten

Bovenstaande voedingswaarde is per portie, berekend op 3 porties. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.

Crème Brûlée, simpel en de moeite waard!

Hmmmmmmm Crème Brûlée! Een heerlijke warme fluweelzachte pudding met een knapperig laagje er bovenop, YUM! Het lijkt misschien heel spannend om dit gerecht te maken, maar geloof mij, het is echt heel erg simpel en absoluut de moeite waard!

Keto recepten voor een Keto dieet

De ingrediënten

Voor 3 porties

  • 3 eidooiers (maat M)
  • ¼ tl vanille
  • 300 ml vloeibare, ongezoete slagroom
  • een snufje zout
  • 30 gram erythritol poedersuiker
  • erythritol bruine suiker (voor het knapperige laagje)

 

De bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden, zet 3 ramekins (of andere ovenbestendige schaaltjes) in een diepe ovenschaal of braadslede. Vul de schaal/braadslede met water, tot de schaaltjes ongeveer tot halverwege onder water staan.

Doe de slagroom samen met de vanille in een steelpannetje en verwarm dit, tot het net tegen het kookpunt aan komt. Zet het vuur uit en laat de slagroom 5 minuutjes iets afkoelen.

Klop ondertussen de eidooiers los samen met het snufje zout en de erythritol poedersuiker.

Nadat de slagroom 5 minuten is afgekoeld, voeg je al roerend met een garde in een klein dun straaltje de eidooiers toe. Blijf tijdens het toevoegen goed roeren!

Verdeel het mengsel in de schaaltjes en plaats de ovenschaal/braadslede voor 45 minuten in het midden van de oven.

Haal de schaal/braadslede uit de oven en pak voorzichtig de schaaltjes eruit. Laat deze afkoelen tot ze bijna op kamertemperatuur zijn. Plaats de schaaltjes vervolgens voor minimaal 2 uur in de koelkast.

De finishing touch
Haal de schaaltjes uit de koelkast en laat de Crème Brûlée op kamertemperatuur komen. Bestrijk de bovenkant met een dun laagje erythritol bruine suiker.
Er zijn 2 manieren om dat mooie krakende karamellaagje te krijgen:
– Ga met een klein gasbrandertje over de ‘suiker’ laag heen, tot er zich een karamel vormt.
– Zet de grill op de hoogste stand en plaats de schaaltjes hier enkele minuten onder, tot er een mooie karamellaag is gevormd. (afhankelijk van de grill/oven die je hebt, zal dit variëren tussen de 2 en 6 minuten).

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form