Hazelnootbonbons

  • Keto snoepen
  • 126 calorieën | 2,3 gram eiwit | 12 gram vet | 1 gram koolhydraten

Bovenstaande voedingswaarde is per bonbon, berekend op 12 bonbons. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.

Hazelnootbonbons

Ken je die zalige ferrero rocher bonbons? Deze lijken daar ontzettend veel op, maar dan volledig keto! Fantastisch toch?! Het is even een werkje om de hazelnoten tot een pasta te malen, maar hé, dat doet de staafmixer voor je, dus met dit recept is het voornamelijk een kwestie van geduld… Maar ik kan je vertellen, het gaat het echt waard zijn!

Tevens zijn deze bonbons perfect in te vriezen, dus doe jezelf een groot plezier en maak meteen een grotere hoeveelheid. Ik beloof je, hier ga je echt geen spijt van krijgen! 😉

Hazelnootbonbons

De ingrediënten

Voor 12 bonbons

  • 130 gram geroosterde hazelnoten
  • 10 gram Steviala Maple syrup
  • 1 tl cacaopoeder
  • ½ tl vanille
  • een snufje zout
  • 100 gram (ketoproof) chocolade

 

De bereiding

Houd 12 hazelnoten apart, doe de overige hazelnoten in een hoge maatbeker (waar een staafmixer in past). Maal de hazelnoten tot fijne kruimels. Haal 2 theelepels van de kruimels eruit en zet deze apart. Voeg nu alle overige ingrediënten, behalve de chocolade, toe en maal met de staafmixer tot je een egale pasta hebt. Smelt de chocolade au bain-marie en kneed 2 theelepels van de gesmolten chocolade door de pasta heen.

Vorm met je handen 12 balletjes van de pasta en doe in ieder balletje één hazelnoot. Leg de balletjes op een stukje bakpapier op een bordje en plaats voor ca. 10 minuten in de vriezer.

Meng de apart gehouden fijngemalen hazelnoot door de gesmolten chocolade heen. Haal de balletjes uit de vriezer en haal deze één voor één door de gesmolten chocolade, leg de balletjes terug op het bakpapier en plaats in de koelkast, tot de chocolade is uitgehard.

Bewaar de balletjes in de koelkast of in de vriezer.

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form