Keto kipschnitzel met romige kruidensaus

  • Keto diner
  • 509 calorieën | 33 gram eiwit | 40,6 gram vet | 1,8 gram koolhydraten

Bovenstaande voedingswaarde is per portie, berekend op 4 porties. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.

Keto kipschnitzel met romige kruidensaus

Keto recepten voor een Keto dieet
Dat klinkt goed hé?! Een volledig ketoproof kipschnitzel met romige kruidensaus.

Dacht jij dat lekkere gepaneerde schnitzels geen optie meer zouden zijn? Guess again!

Dit recept geeft je niet alleen de optie om weer heerlijk te kunnen genieten van een gepaneerde schnitzel, maar geeft je ook een zalig sausje voor erbij, dubbel feest dus!

Gewoon paneermeel is uiteraard niet geschikt bij een keto levensstijl, aangezien dit gemaakt is van granen, die erg veel koolhydraten bevatten. Maar niet bij dit recept! In dit recept gebruik je amandelmeel, voor zo’n lekker krokant jasje.

Keto recepten voor een Keto dieet

De ingrediënten

Voor 4 porties

Voor de schnitzels:

  • 4 kipfilets (zo plat mogelijk geslagen tussen huishoudfolie)
  • ca. 100 gram amandelmeel
  • knoflookpoeder (hoeveelheid naar smaak)
  • uienpoeder (hoeveelheid naar smaak)
  • peper en zout (hoeveelheid naar smaak)
  • 2 eieren (maat M)
  • kokosolie/roomboter/olijfolie (om in te bakken)

Voor de saus:

  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 6 el (*zelfgemaakte) mayonaise *klik hier voor het recept
  • 3 el mosterd
  • 1 ½ tl gerookte paprika poeder
  • peper en zout (hoeveelheid naar smaak)

De bereiding

Haal de kip eerst door het ei en daarna door het amandelmeel.

Bak de schnitzels in een goede hoeveelheid kokosolie/roomboter/olijfolie, tot deze goudbruin en gaar zijn. Probeer de schnitzels zo min mogelijk te draaien, zo houd je de paneerlaag het beste.

Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar, proef of je de verhoudingen goed vindt, of dat je nog wat meer van een bepaald ingrediënt wilt toevoegen.

Serveer de schnitzels met de saus en met groente(n) naar keuze.

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form