Polpette

  • Keto diner
  • 110 calorieën | 6,4 gram eiwit | 8,9 gram vet | 0,5 gram koolhydraten

Bovenstaande voedingswaarde is per gehaktballetje (inclusief saus), berekend op 20 gehaktballetjes. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.

Polpette

Bij Italiaanse gehaktballetjes wordt vaak direct de associatie met spaghetti gemaakt. Maar in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is dit in Italië niet de manier waarop deze heerlijk smeuïge gehaktballetjes gegeten worden.

Italiaanse gehaktballetjes worden polpette genoemd en worden voornamelijk gegeten zonder spaghetti. Ze worden gemaakt van gehakt. Het gehakt kan bestaan uit vlees, gevogelte of vis. Ze worden niet groter gemaakt dan het formaat van een golfbal.

Als je spaghetti en gehaktballetjes in Italië vindt, is dat grotendeels om de hunkering van de typische Amerikaanse toerist te bevredigen, niet omdat het onder de Italiaanse bevolking een traditioneel gerecht is. De oorsprong van spaghetti en gehaktballen begon met Italiaanse immigranten die naar Amerika kwamen van 1880 tot 1920. De meerderheid van de immigranten waren zeer verarmd, waarbij “spaghetti and meatballs” een relatief goedkope maaltijd vormde.

Keto recepten voor een Keto dieet

De ingrediënten

Voor ca. 20 gehaktballetjes

Voor de gehaktballetjes

  • 500 gram gehakt naar keuze
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 100 ml vloeibare, ongezoete slagroom
  • 1 ei (maat M)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 1 kleine sjalot (gesnipperd)
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • peper en zout (hoeveelheid naar smaak)

 

Voor de saus

  • 400 gram tomatensaus naar keuze
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper en zout (hoeveelheid naar smaak)

 

De bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kneed alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en vorm er (met vochtige handen) ca. 20 balletjes van. Leg de balletjes op de bakplaat en plaats deze voor 15-20 minuten in het midden van de oven.

Terwijl de balletjes in de oven zitten, verwarm je de tomatensaus naar keuze, samen met de kruiden. Wanneer de balletjes goudbruin en gaar zijn, voeg je deze toe aan de pastasaus.

Serveer met groenten naar keuze, een ketogeen pastavervanger naar keuze, of serveer ze als borrelhapje.

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form