Gourmetten

  • Keto diner

Gourmetten

Als je ketogeen eet, is gourmetten (of steengrillen) echt de perfecte feestmaaltijd! Je hebt ontzettend veel variatiemogelijkheden, zowel voor op de plaat, als met de opties voor bijgerechten en het is absoluut geen moeite om zelf keto te eten, terwijl de rest van de gasten misschien wel koolhydraatrijk eten.

Wat kun je allemaal op de plaat doen?

Er zijn heel veel lekkere dingen die je op de plaat van een gourmet of steengrill kunt bereiden. Denk hierbij niet alleen maar aan vlees (of vleesvervangers), maar ook aan diverse soorten groente en zelfs eieren.

Vlees voor op de plaat

Keto recepten voor een Keto dieet

De meeste mensen eten voornamelijk veel vlees op zo’n avondje. Als je voor ongemarineerd vlees gaat, wat tevens niet gepaneerd is, zit je eigenlijk altijd goed!

Er zit wel (net zoals bij alles) verschil in de soorten vlees en per merk ook in de eventuele toevoegingen, kijk hier dus wel naar, zodat je de beste keuze kan maken 😉

Maak lekker je eigen mayonaise bij (met goede oliën), dan kun je hier lekker een grote dot van nemen, zodat je de verhouding van de vetten goed houdt. Heerlijk toch?!
Lees hier hoe je heel makkelijk je eigen mayonaise te maakt.

Groenten op de plaat

Keto recepten voor een Keto dieet

Los van het vlees zijn er ook meerdere soorten groenten die heerlijk zijn om op de plaat te bereiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schijfjes courgette (gekruid met peper & zout en olijfolie), plakjes champignon, plakken aubergine (gekruid met peper & zout), paprikareepjes (die zijn rauw ook lekker voor erbij), plakjes voorgekookte koolraap, zelfgemaakte rösties (van koolraap), haricot verts of groene aspergetips omwikkeld met ontbijtspek, etc… Hier vind je een uitgebreid overzicht van alle groenten die geschikt zijn bij een keto levensstijl.

(Gevulde) omelet

Keto recepten voor een Keto dieet
Met gourmetten kun je in het pannetje ook heerlijke omeletjes maken! Pimp de omelet met lekkere groentes, vleeswaren en wat geraspte kaas en je hebt een heerlijk gerechtje!

Verrukkelijke bijgerechten

Oké, dat zijn dus al heerlijke items voor op de plaat! Laten we nu eens kijken naar wat ideeën voor heerlijke bijgerechten!

Wat denk je bijvoorbeeld van deze schitterende rosbiefbonbons? Ziet er heerlijk uit toch?! Klik op de foto voor het recept 😉 Keto recepten voor een Keto dieet

Broodjes

Keto recepten voor een Keto dieet

De meeste mensen eten graag stokbroodjes bij zo’n gezellige avond, nu denk jij zeker…. Ja… dat is heerlijk… maar dat kan ik niet nemen als ik ketogeen wil eten….. Guess again!

Er zijn echt heel veel heerlijke recepten om zelf 100% ketoproof brood te maken, die ook nog eens zo simpel zijn als wat! Bij de meeste broden is enkel een kwestie van de ingrediënten mengen, in een bakvorm doen en de oven in schuiven! Dus ook jij kan heerlijk genieten van broodjes met luxe beleg zoals; Brie, filet American, port saluut, kruidenboter, kruidenkaas, etc… Bekijk hier een aantal heerlijke keto broodrecepten.

Salades

Keto recepten voor een Keto dieet

En hoe zit het dan met die heerlijke salades die vaak op tafel staan? Die zijn over het algemeen alles behalve keto… Maar ook hier zijn geweldige vervangers voor, die zelfs nog lekkerder zijn dan de ongezonde kant en klare salades!

Los van dat je natuurlijk gewone salades kunt maken met verschillende soorten sla en rauwkost, kan je ook zalige, volledig keto salades maken zoals:
* Huzarensalade (klik hier voor het recept)
* “Aardappel’ salade (zonder daadwerkelijke aardappel uiteraard 😉)
* Eiersalade
* Kipkerriesalade
* Gevulde aubergine pakketjes

In mijn kookboeken zijn echt de meest zalige bijgerechten te vinden. Bekijk de foto’s de indexen om te zien wat voor lekkers er allemaal op jou staat te wachten.

Toetjes voor na het gourmetten

Keto recepten voor een Keto dieet

Oké…. Oké….. Dat zijn zoals je ziet echt heerlijke mogelijkheden!
Maar hoe zit het dan met het toetje?? Als iedereen bij de koffie heerlijk aan het ijs en koekjes zit? Wat moet ik dan? Ook daar zijn zulke heerlijke mogelijkheden voor!
Kijk maar eens bij de bovenstaande foto’s, dat ziet er echt geweldig uit toch? En dat is nog lang niet alles wat er mogelijk is 😉

En ook hierbij is mijn ervaring, dat mijn tafelgenoten de dingen die ik heb gemaakt zo veel lekkerder vinden dan de ongezonde dingen!

In “De ultieme ketogeen snoepgoed special” vind je maar liefst 101 volledig keto snoepgoed recepten!
Keto recepten voor een Keto dieet
Wil je een voorproefje van de heerlijke snoepgoed recepten? Neem dan hier eens een kijkje, bij de openbare recepten uit dit boek.

Ben jij al enthousiast geworden?
Hoog tijd om een lekker en gezellig avondje gourmetten in te plannen!

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form