Terug naar overzicht
Keto recepten voor een Keto dieet

Allergieën en intoleranties

Het voordeel van ketogeen eten is dat het van nature glutenvrij is, dus mensen met een intolerantie of allergie voor gluten, die kunnen juist zorgeloos genieten van een ketogeen levensstijl. Maar er zijn helaas ook veel mensen die last hebben van intoleranties of allergieën voor producten die wel veel gebruikt worden bij een ketogeen levensstijl. Denk hierbij aan zuivel, noten, groenten, fruit, etc… Omdat er al veel dingen zijn die je niet eet bij een ketogeen levensstijl, kan de bijkomstigheid van een allergie of intolerantie het behoorlijk moeilijk maken, als daardoor nog meer dingen voor jou afvallen omdat je die niet kunt eten.

Maar er is een geweldige manier om van je allergie of intolerantie af te komen! En dat is namelijk hypnotherapie. Nu hoor ik je misschien denken ‘ik geloof niet in die “hocus pocus”‘, of ‘dat gaat mij te ver, dat is onbekend en eng…‘. Maar ik spreek uit eigen ervaring, het is echt een aanrader!

Ik ben zelf een behoorlijk nuchter persoon. Ik geloof best in bepaalde dingen, maar ik moet iets zelf ervaren of zien, wil ik ergens in geloven. De eerste keer dat ik een hypnotherapiesessie onderging, ging ik er ook echt neutraal in met de gedachte ‘ik denk niet dat dit werkt, maar ik sta ervoor open om het een kans te geven‘. En ik kan je zeggen, ik was echt verbaasd over de uitkomst! Ik was echt panisch voor wespen, waardoor ik in het voorjaar en de zomer altijd gespannen was als ik naar buiten moest, gezellig op een terrasje zitten zag je mij dus ook echt niet doen. En als ik een wesp in de buurt zag, dan zette ik het op een rennen, haastig opzoek naar een afgesloten ruimte, waar ik in kon en de wesp niet bij mij kon komen. Na slechts 1 sessie was deze panische angst volledig weg! Ik blijf wel altijd op mijn hoede, dat ik een wespensteek niet uitlok door een wesp te beknellen of iets dergelijks, maar ik ben er absoluut niet meer bang voor. Dit geeft mij zo veel gevoel van vrijheid, waarbij ik nu ook eindelijk kan genieten van het buitenzijn, zonder continu op scherp te hoeven staan en in blinde paniek hoef te raken.

Maar ik ben niet de enige, ik heb bij zo veel mensen in mijn omgeving bijna wonderbaarlijke dingen gezien, die mogelijk zijn gemaakt door hypnotherapie, waaronder bij mijn partner Mitch. Hij was namelijk intolerant voor lactose en voor rood vlees. Als hij daar iets van at, dan zat hij de rest van de dag op de wc… Voor beide heeft hij een hypnotherapiesessie ondergaan en wat denk je? Beide intoleranties waren met maar 1 sessie opgelost! Hij kan sindsdien zorgeloos genieten van grote hoeveelheden zuivel en rood vlees, zonder ook maar enige klachten te ervaren.

Stel je eens voor hoe lekker, fijn en relaxt het zou zijn als jij ook weer alles wat je maar wilt zou kunnen eten, zonder dat je lichaam daarop protesteert! Maar er zijn ook nog heel veel meer voordelen die een hypnotherapiesessie voor jou kan oplossen.

➡ Heb je last van een voedselallergie of misschien zelfs van meerdere voedselallergieën?
➡ Heb je moeite om iets te leren eten wat je echt niet lekker vindt (aversie)?
➡ Moet je rekening houden met prikkelbare darmsyndroom?
➡ Vind jij het lastig om van gewoonte te veranderen?
➡ Twijfel je of het wel echt wat voor jou is?
➡ Vind je het moeilijk om ermee te beginnen of het vol te houden, als je niet gesteund wordt door je omgeving?

Al deze hindernissen (en mogelijk ook nog niet genoemde) zijn simpelweg op te lossen met behulp van hypnotherapie.

Voedselallergie

Iedereen weet dat voedselallergieën heel erg vervelend kunnen zijn. Het kan leiden tot heftige reacties, die door een kleine aanraking of blootstelling al kunnen oplopen. Deze reacties kunnen onder andere worden veroorzaakt door fruit, groente, kruiden en specerijen, noten, kippenei, koemelk, schaal- en schelpdieren.

Een allergie wordt veroorzaakt door een reactie van het immuunsysteem. Hierbij is het allergeen een stof die eigenlijk niet schadelijk is voor het lichaam, maar toch geeft het lichaam een heftige reactie op deze stof. Met behulp van NLP-technieken kunnen we het brein opnieuw programmeren om deze stoffen niet meer te zien als schadelijk. Er wordt gecommuniceerd met elke cel in het lichaam. Zo wordt de boodschap overgebracht dat de stoffen, waar zo heftig op gereageerd wordt, niet schadelijk zijn. Dat ze juist een goede toevoeging kunnen zijn voor het lichaam. Hierdoor wordt het mogelijk om de allergische reactie sterk te verminderen of zelfs compleet op te lossen.

Voedselaversie

Als je echt een enorme weerstand hebt tegen het eten van bepaald voedsel, dan heb je daar een aversie voor ontwikkeld. Je lichaam kan daarop reageren met misselijkheid, overgeven, hoofdpijn of buikpijn. Deze lichamelijke reacties worden veroorzaakt door de emoties die verbonden zijn met de situatie. Met behulp van NLP en/of hypnose kunnen we achterhalen waarom die weerstand is ontstaan en die in samenwerking met je onbewuste oplossen.

Prikkelbare darmsyndroom (PDS)

Het prikkelbare darm syndroom (PDS) is een vervelende chronische aandoening. De darmbewegingen zijn niet normaal waardoor een normaal leven leiden lastig is. Als je last hebt van PDS moet je vaak van alles doen om je darmen onder controle te houden, zoals extra gezond eten en bewegen. De oorzaken van het prikkelbare darm syndroom zijn nog niet altijd even duidelijk voor de artsen. Daarom wordt er vooral gekeken naar voeding die invloed heeft op de symptomen van PDS en een gezonde levensstijl. Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat hypnose een gunstig effect heeft bij de behandeling van een prikkelbare darm syndroom (PDS). De hypnotherapie bij PDS is gericht op lichamelijk herstel van de klachten; pijnvermindering, herstel van de stoelgang en het vergroten van de stressbestendigheid en het zelfvertrouwen.

Gewoonte veranderen

Gedrag dat we een aantal keren hetzelfde gedaan hebben, wordt al snel een gewoonte. Dat is heel erg handig, omdat je dan niet overal bij na hoeft te denken. Nou kan het zijn, dat een gewoonte die eerst heel handig was, jou later niet meer dient, of zelfs in de weg zit. Misschien liggen er oude overtuigingen aan ten grondslag waar je niet meer achter staat. Nu is het natuurlijk mogelijk om gewoonten bewust te veranderen. Dit proces is alleen moeizaam en langdurig. Hoe fijn zou het zijn, als je dit met behulp van hypnotherapie snel en simpel kan veranderen?

Neem je twijfels serieus

Twijfels kunnen je voornemen om (deels) van levensstijl te veranderen aardig ondermijnen. Maar die twijfels zijn er niet voor niets. Ze hebben je iets te vertellen. Alle kanten van jezelf willen graag serieus genomen worden. Laat je verrassen door alle praktische en wijze inzichten die je onbewust in je hebt en die we in hypnose aan het woord kunnen laten. Hierdoor kom jij tot het besluit, wat voor jou nu de beste keuze is.

De invloed van je omgeving

Het kan moeilijk zijn om bij je eigen keuze te blijven als je omgeving het niet met die keuze eens is. De kans is groot dat je daar niet alleen tegenaan loopt, wanneer het gaat om je keuze van wat je eet en drinkt. We kunnen samen onderzoeken waarom je dat moeilijk vindt. Ontdekken wat er onder zit en daar de verandering in gang zetten, zodat je beter bij jezelf en je voornemens kan blijven.

Hoe ziet een sessie eruit?

Er zijn meerdere technieken mogelijk om jouw doelen te kunnen bereiken. Zo kun je in verschillende dieptes van hypnose gaan, waarbij je heerlijk relaxt in een stoel ligt. Maar er zijn ook meerdere vormen van hypnose doormiddel van gesprekstechnieken, waarbij je zelfs staand (en volledig bij bewustzijn) aan jouw doelen kunt werken. Welke techniek en vorm het beste bij jou past, dat bespreek je samen met de hypnotherapeut. Wat vooral heel belangrijk is, is dat het een vorm is waar jij je volledig prettig, ontspannen en op je gemak bij voelt.

Belangrijk
De vormen hypnotherapie die mijn favoriete therapeut aanbiedt is niet de “tovenarij” die je wel eens op tv ziet. Je bent niet volledig van de wereld, waarbij je allerlei gekke instructies moet uitvoeren. Jij blijft ten alle tijden volledig in controle over je eigen lichaam.

Bij wie kun je terecht?

Er zijn heel veel hypnotherapeuten waar je bij terecht kunt. Maar ook bij hypnotherapeuten is het zo dat ze allemaal anders zijn. Zo heb je hypnotherapeuten met een specialisatie, of allround. Maar ook heb je er goede en slechte bij zitten. Als je een hypnotherapeut kiest die een erkende opleiding heeft gevolgd, dan moet je er vanuit kunnen gaan dat die goed is in het vak. Maar toch zal er tussen de vele hypnotherapeuten die er zijn verschil zitten in de mate van kennis, technieken, expertise en vakmanschap.

Ik heb het geluk dat mijn eigen moeder erkend hypnotherapeut is, waarbij zij niet alleen de basisopleiding en een vervolgopleiding heeft afgerond, maar zelfs de opleiding van het aller hoogste niveau in hypnotherapieopleidingen die er bestaan, daar kan ik dus met zekerheid en vol overtuiging zeggen dat zij ontzettend goed is in haar vak en een absolute aanrader is! Oké, ik ben misschien bevooroordeeld omdat zij mijn moeder is… Maar ik garandeer je dat dat hier voor mij echt los van staat. Als het gaat om de gezondheid van mensen, zowel fysiek als mentaal, dan moet je 100% achter je adviezen staan, zoals ik bij dit advies ook echt doe.

Even voorstellen

Keto recepten voor een Keto dieet
Ik ben Thecla Verheijen, erkend hypnotherapeut bij “Hypno-Theek” en o.a. de trotse en enthousiaste moeder van Xandra, van Xandra’s Keto Kitchen.

Samen met mijn partner Fred ben ik, inmiddels al jaren geleden, overgestapt op het maken van Xandra’s recepten, die onze gezondheid erg goed doen en vooral ook heerlijk smaken. Ik hoor haar verhalen, lees de posts en lees af en toe jullie reacties. Zelf deel ik ook graag mijn enthousiasme in verband met een ketogene /koolhydraadarme leefstijl. Het valt me daarbij op dat velen enthousiast zijn, maar dat ze tegen een aantal hindernissen oplopen, zoals die hierboven zijn genoemd.

Ik gun iedereen, die dat zou willen, de kans om te genieten van een ketogene (of koolhydraatarme) voedingsstijl. Ik weet dat hypnotherapie een hele goede ondersteuning kan zijn om jouw hindernissen op te lossen. In 3 sessies is de verandering meestal gemaakt, hoewel dat ook in twee of zelfs in één sessie al mogelijk is. De sessies kunnen zowel live in mijn praktijk in Zeist als online gehouden worden. Wil je een sessie boeken, of een vrijblijvend gesprek aanvragen (voor meer informatie), om te ervaren of ik jou de beste hulp kan bieden?

Neem contact op via de mail
thecla.verheijen@hotmail.com

Anderen lezen ook

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form