Terug naar overzicht
Keto recepten voor een Keto dieet

Motiverende teksten

Soms zit je er even doorheen, heb je moeite met het maken van de juiste keuzes, of is de verleiding te groot. Dat hebben we denk ik allemaal wel eens… Voor mij helpt het enorm goed om dan te kijken naar motiverende quotes of teksten, die mij eraan helpen herinneren waarom ik graag de juiste keuzes met betrekking tot mijn voeding wil maken. Ik deel graag met jullie de teksten waar ik zelf het meeste aan heb, ik hoop dat jullie hier ook iets aan hebben😉

Keto recepten voor een Keto dieet
Het klinkt misschien een beetje flauw, maar dat is wel hoe het werkt. Als je herhaaldelijk opgeeft, terwijl je jouw doel nog niet bereikt hebt, dan zal je altijd blijven streven naar het behalen van jouw doel en dus weer opnieuw moeten beginnen… De resultaten die je mogelijk al had bereikt voordat je het opgaf verlies je vaak weer, waardoor je weer vanaf het begin af aan opnieuw moet beginnen. Maak het jezelf makkelijker en ga door vanaf het punt waar je nu al bent, zorg dat je niet weer opnieuw hoeft te beginnen.

Keto recepten voor een Keto dieet
Het is echt zo, met slechte voeding kan je jezelf heel erg ziek maken. Maar met de juiste voeding kan je zelfs bepaalde ziektes en aandoeningen genezen, of beter onder controle houden. Kies voor de voeding die goed is voor je lijf, kies er niet voor om jezelf te vergiftigen. Nu klinkt vergif misschien wel erg zwaar, maar toch is het zo. Ongezonde voeding is een sluipmoordenaar, alsof je elke keer een kleine dosis vergif inneemt, waarbij er een keer een grens gaat zijn aan hoeveel je kunt hebben en de symptomen naar boven gaan komen. Dus kies voor het medicijn, niet voor het vergif. 😉

Keto recepten voor een Keto dieet
Er bewust voor kiezen om ongezonde voeding te laten staan kan soms moeilijk zijn. Zo kan het zijn dat je bepaalde voeding zo lekker vindt dat je dit echt mist (als er geen geschikte keto vervanger voor is). Of misschien mis je soms wel het gemak van even snel eten bestellen of een kant en klare pizza in de oven te schuiven. Of proberen anderen in jouw omgeving je over te halen. Of ben je een dagje uit met gezelschap en zijn er weinig opties voor jou op de plek waar er eten gehaald wordt. Allemaal hele begrijpelijke dingen die het moeilijk kunnen maken om bij jouw gezonde keuzes te blijven. Maar het is het echt waard! Denk terug aan de reden voor jou om gezond te willen eten. En denk ook aan wat de gevolgen zijn als je besluit om toch af te wijken van jouw keuzes. Hierbij stilstaan geeft mij vaak genoeg motivatie om toch de gezonde keuzes te maken. En als ik toch besluit om af te wijken van mijn gezonde voedingsvoorkeur, dan is het in ieder geval een wel overwogen keuze, waar ik zelf bewust ben van de gevolgen.

Keto recepten voor een Keto dieet
Wie kent het niet, excuses maken en redenen verzinnen waarom je pas vanaf een bepaalde datum veranderingen gaat toepassen/doorvoeren. Na de vakantie, na het weekend, na die verjaardag, etc….Ik ben daar zelf ook zeker wel eens schuldig aan hoor, maar het helpt jezelf niet. Als je dingen wilt veranderen is nu echt het beste moment daarvoor. Want hoe eerder je de stap zet, des te verder je komt. Houdt jezelf niet voor de gek door redenen te bedenken om het verder voor je uit te schuiven, maak die beslissing en ga voor hetgeen wat je wilt, waarvan je weet dat het beter voor je is en je er gelukkiger van wordt. Kortom, houdt op met je geluk voor je uit te schuiven, maar begin alvast met gelukkig worden of zijn. ❤

Keto recepten voor een Keto dieet
Verleidingen, dat kennen we allemaal. Vaak heb je daarbij ook het gevoel van het is nu of nooit, waardoor de verleiding nog groter wordt voor je gevoel. Maar dat is niet een keuze die je nu moet maken. Het enige waar je voor hoeft te kiezen, is om het nu niet te doen. Spreek met jezelf af dat je het op dit moment niet doet en dat je later altijd opnieuw kunt bekijken of je wilt toegeven aan de verleidingen. Hoeveel tijd er tussen nu en later zit, dat bepaal je volledig zelf. Je kunt bijvoorbeeld zeggen, dit kwartier niet, over een kwartier bekijk ik het nogmaals. Of je kunt zeggen, dit uur niet, deze dag niet, deze week niet, etc… Hoe groter de verleiding, des te meer het kan helpen om voor een kort tijdsbestek te kiezen. Iets telkens een kwartier opschuiven is namelijk makkelijker dan de optie om het voor een langere tijd van tafel te schuiven.

Keto recepten voor een Keto dieet
Eigenlijk is er maar één keuze die je hoeft te maken, namelijk de keuze ja of nee. Door die ene keuze te maken kun je de uitkomst/het gevolg 180 graden omdraaien. Maak die ene juiste keuze en de positieve gevolgen van die keuze heb je in the pocket 😉

Keto recepten voor een Keto dieet
Heel veel mensen zitten vast in patronen. Patronen die kunnen belemmeren hoe je eigenlijk het liefst zou zijn (zowel fysiek als mentaal). Maar patronen kunnen doorbroken worden. Je hebt zelf de controle over het feit of je stil wilt blijven staan waar je nu bent, of dat je dingen echt wilt gaan veranderen. Natuurlijk zijn er altijd dingen in het leven die je niet kunt beïnvloeden, iemand die bijvoorbeeld een been heeft verloren kan deze niet magisch weer laten aangroeien… Maar die persoon heeft wel meerdere opties om ermee te leren leven en alles een stukje makkelijker te maken. Denk hierbij aan een prothese, een rolstoel, krukken. Wat ik hiermee dus wil zeggen is dat je misschien niet altijd de kant op kunt waar je wilt zijn, maar je kunt wel altijd een andere kant op gaan dan de locatie waar je nu bent.

Keto recepten voor een Keto dieet
Wij zijn zelf onze grootste saboteur. De enige die voor jou kan bepalen hoe jouw leven er daadwerkelijk uitziet, dat ben jijzelf. Ook hier zijn natuurlijk altijd factoren waar je niets tot weinig aan kunt veranderen (zoals bijvoorbeeld de kinderen die zorg nodig hebben), maar wel heb je altijd meerdere opties voor de manier waarop je dingen wilt aanpakken/vormgeven. Ook is onze eigen mindset zo ontzettend bepalend voor de keuzes die wij maken en hoe zwaar we bepaalde beslissingen ervaren. Doe jezelf een groot plezier en houd op met jezelf tegen te werken. Kijk kritisch naar de keuzes die je maakt, wees objectief over situaties en houd jezelf niet voor de gek met excuses die je alleen maar nadelig beïnvloeden.

Keto recepten voor een Keto dieet
Iedereen heeft een comfortzone, een manier van leven waar je niet over na hoeft te denken, waarbij je geen moeite hoeft te doen en waarbij alles vertrouwd voelt. Het is natuurlijk heerlijk om daar in te verblijven. Maar als je dingen echt wilt veranderen in je leven, dan zal je buiten je comfortzone moeten stappen. De dingen die anders zijn, die zitten namelijk nu niet in je comfortzone. De kunst is om een manier te gaan vinden waarop die nieuwe dingen wel in je comfortzone gaan passen. Kijk dus hoe je dit voor jezelf kunt gaan doen, maar wees ook kritisch en zeg tegen jezelf dat je soms even buiten die comfortzone moet stappen, om jouw comfortzone vervolgens te kunnen laten groeien. Neem bijvoorbeeld leren fietsen. Als je jong bent moet je dit nog leren, het is spannend, nieuw en misschien zelfs wel eng, ver buiten jouw comfortzone dus. Maar als je jezelf ertoe zet om het te blijven doen totdat je het volledig onder de knie hebt, dan is kunnen fietsen voor de rest van je leven “normaal” en volledig binnen jouw comfortzone.

Keto recepten voor een Keto dieet
Er zijn natuurlijk altijd diverse factoren die meebepalen in hoe situaties zijn. Maar de beslissingen die jij maakt, die bepalen het uiteindelijke eindresultaat. Is een situatie niet zoals je die het liefst zou willen? Kijk dan kritisch naar jouw eigen aandeel in die situatie, bekijk wat je de volgende keer anders zou kunnen doen, om tot een ander eindresultaat te komen.

Keto recepten voor een Keto dieet
Radicaal het roer omgooien geeft uiteraard het aller snelste resultaten, maar het hoeft niet altijd direct in 1 keer volledig perfect te zijn. Kijk naar de aanpassingen die jij kunt maken om toe te werken naar het eindresultaat waar je wilt zijn. Je hebt altijd de mogelijkheid om daar aanpassingen in te maken. Stel je wilt bijvoorbeeld fitter worden en afvallen. Je kunt ervoor kiezen om direct je hele voedingspatroon aan te passen en 5 dagen in de week naar de sportschool te gaan. Maar je kunt er ook voor kiezen om alvast bepaalde ongezonde dingen uit jouw voeding te gaan schrappen en om wat vaker een stukje te gaan lopen. Waarna je na verloop van tijd steeds meer kleine aanpassingen kunt maken die jou helpen om jouw einddoel te behalen. Zowel het leven, als een gezond voedingspatroon is een marathon, geen sprint. Bepaal jouw plan van aanpak dus met het einddoel in zicht, zonder een grote tijdsdruk erachter. Je hebt de rest van je leven nog om van de voordelen te genieten, terwijl je door het als een marathon te zien veel meer geniet van de reis daar naartoe. Sprinten is namelijk veel uitputtender en je ziet en geniet veel minder van alles wat je tussen de start en de finish tegen kunt komen. 😉

Keto recepten voor een Keto dieet
Hoe meer moeite het kost om een beslissing te maken, des te groter is de impact van die keuze, dus ook des te groter het voordeel (of nadeel) wat die keuze met zich mee brengt. Als alle keuzes zo simpel waren als vandaag een rode of een blauwe trui aantrekken, dan zullen die keuzes weinig voldoening met zich meebrengen. Maak je een keuze waar je goed over na hebt moeten denken, of waar je moeite mee hebt, dan zal de voldoening van de juiste keuze des te meer belonend zijn.

Keto recepten voor een Keto dieet
Zo simpel kan het zijn om de juiste keuze te maken. Je hebt namelijk gekozen voor een andere levensstijl omdat je andere resultaten wilt. Dan zou het wel heel erg zonde zijn als je afwijkt naar keuzes die jouw doel in de weg staan. Houd op met wikken en wegen, stel jezelf de vraag of die keuze bijdraagt aan het behalen van jouw doel en laat dat je leiden tot de keuze die je maakt.

Keto recepten voor een Keto dieet
Twijfel is iets waar iedereen wel eens mee te maken krijgt. Sommige mensen twijfelen heel vaak, sommige mensen twijfelen bijna nooit en kunnen snel een beslissing maken. Jezelf iets voornemen en vervolgens twijfelen of je het wel wilt gaan uitvoeren is iets waar je eigenlijk helemaal niets mee kunt, dat helpt jou niet. Ook kunnen twijfels je tegenhouden, waardoor je misschien wel nooit het doel behaalt die je zo graag zou willen behalen. Merk je dat je twijfelt? Stel jezelf dan de vraag, heb ik liever het niet weten en het opgeven van mijn doel, of wil ik het proberen om te zien wat de resultaten kunnen gaan zijn?

Keto recepten voor een Keto dieet
Heel vaak zie ik het gebeuren dat mensen niet openstaan voor ideeën. Bijvoorbeeld iemand die zegt, ik ga nooit meer kunnen afvallen, ik heb het geprobeerd maar het werkt niet voor mij. Vaak zeggen ze zelfs, ik heb alles geprobeerd. Maar als je hebt niet echt alles geprobeerd, want je heb je doel niet bereikt. Ik bedoel dan natuurlijk een doel wat ook echt mogelijk is hè, je moet wel realistisch blijven 😉, verwachten dat je bijvoorbeeld zonder enige hulpmiddelen ineens een ander geslacht hebt, dat kan natuurlijk niet. Vaak zijn er heel veel opties om jouw doelen te bereiken, waar je zelf niet eens bij stil hebt gestaan. Geef dus niet te snel op door te zeggen, dit doel ga ik niet kunnen behalen. Ga kijken naar mogelijkheden die je nog niet geprobeerd hebt, sta open voor hulp van anderen en blijf finetunen tot je jouw manier gevonden hebt. Want er zijn ontzettend veel verschillende manieren om één en hetzelfde doel te kunnen bereiken.

Keto recepten voor een Keto dieet
Wil je graag dat je toekomst anders gaat zijn dan het heden? Dan heb je daar zelf de controle over. Maak andere keuzes dan dat je tot nu toe gemaakt hebt en creëer zelf de toekomst die je wilt hebben.

Keto recepten voor een Keto dieet
Halverwege het behalen van jouw doel opgeven lijkt soms gemakkelijker dan door te gaan. Maar als je terug gaat naar jouw vorige levensstijl, dan ga je gegarandeerd ook weer terugkomen op het punt waar je was voordat je begon, of misschien zelfs nog wel verder dan terug bij af. Jouw doel heb je nog niet behaald, dus de wens om bij dat doel te komen en alle positieve gevolgen daarvan, die gaan niet ineens weg. Maak het jezelf dus niet moeilijker dan nodig en hou vol, glijd niet terug naar het begin. Want opnieuw beginnen betekend ook weer opnieuw de resultaten moeten behalen die je nu al behaalt hebt.

Keto recepten voor een Keto dieet
Iedereen maakt wel eens een keuze die jou niet brengt wat je hoopte. Je kunt daarmee zeggen dat je gefaald hebt en dat het een mislukking was. Maar je kunt er ook voor kiezen om er een leermoment van te maken. Het was geen foute keuze, ook als het niet de uitkomst bracht die je hoopte, het was een keuze die jou heeft laten inzien dat het niet de juiste manier was. Dus het is iets wat je kunt afstrepen, de volgende keer dat je voor deze keuze staat. Je hebt geleerd om een andere keuze te maken, om op die manier op een andere uitkomst te komen.

Keto recepten voor een Keto dieet
Veel mensen blijven hopen op bepaalde resultaten, maar ondernemen niets om dit ook echt te realiseren. Als je dingen anders wilt, dan zal je er iets voor moeten doen. Maak andere keuzes, maak voor jezelf een plan, kom in beweging! Blijf niet wachten op andere resultaten of op andere momenten, ga voor het behalen van jouw doel. Daar waar je moeite in stopt, daar komen resultaten. Misschien niet altijd het resultaat wat je had gehoopt, maar het zal in ieder geval al anders zijn dan wanneer je niets hebt gedaan en maar blijft wachten.

Anderen lezen ook

💡Het handvatten en motivatie pakket
💡Cheaten
💡Motiverende succesverhalen

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form